Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На радість водіям: що відбувається із цінами на дизель та автогаз на початку тижня

З'ясували, скільки коштує пальне на заправках України в понеділок, 20 березня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вартість пального 20 березня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На початку тижня ціни на дизельне пальне та автогаз дещо знизились, у порівнянні з попереднім торговим днем. Водночас вартість бензину трохи підскочила.

Про це йдеться в даних моніторингу "Консалтингової групи А-95".

Станом на понеділок, 20 березня, середні роздрібні ціни на бензин А-95 становлять 47,3 гривні за літр (+0,03 гривні), на дизельне пальне — 48,12 гривні за літр (-0,04 гривні), на автогаз — 22,24 гривні за літр (-0,07 гривень).

Російське пальне знову в Україні?

Раніше ми вже розповідали вам про те, що падіння цін на автогаз, яке помітили українські водії, скоріш за все, трапилось через імпорт пального з Росії. В Україну воно потрапило в першу чергу через країни Балтії.

Експерти підрахували, що на сьогодні понад половина автогазу може надходити з країни-агресора. Також, на жаль, почав з’являтися в продажу й російський дизель.

За даними видання "Нафторинок", є рейтинг компаній, які імпортують пальне з країн Балтії, а саме:

  • ОККО;
  • БРСМ-Нафта;
  • Омнія Трейд.

Водночас у мережі АЗС ОККО відкинули всі звинувачення та запевнили, що нічого з Латвії не імпортують, а паливо везуть від виробників із європейських країн та Литви (Мажейкяйський НПЗ, що належить польській компанії ORLEN).

"Компанія ОККО не імпортує пальне з Латвії паливовозами. Останнім часом нафтопродукти імпортуємо в Україну із заводів-виробників Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Греції виключно залізницею та танкерами. І навіть у минулому, імпортуючи автопоїздами для забезпечення ринку пальним у період високого дефіциту, ми перевіряли походження пального та співпрацювали лише з відомими європейськими компаніями, тому без російського пального впевнені на 100%", – запевнили "Телеграф" в ОККО.

Як підготувати автомобіль до весни

Раніше ми вже розповідали, що весна — саме той період, коли машину необхідно перевірити, адже вона піддавалася чималим навантаженням в холодну пору року. І розпочати треба з генерального прибирання.

Найбільше взимку страждає кузов автомобіля. Однак наслідки впливу вологи й реагентів проявляються якраз навесні. Детальніше про інші етапи підготовки машини ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Також ми розповідали, якою була вартість пального напередодні вихідних, 17 березня. Раніше сайт Pro Гроші писав й про те, які авто можна купити в Україні за 200 000 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.