Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розгін до 100 км/год за 3 секунди: Lotus презентував потужний електрокросовер

Надпотужний електрокросовер Lotus Eletre здатний розігнатися до сотні за 3 секунди

Колаж: Pro Гроші

Британці представили електрокросовер

Колаж: Pro Гроші

Британський бренд Lotus, що належить концерну Geely, презентував надпотужний електричний кросовер із характеристиками спортивного авто – Lotus Eletre R.

Про новинку розповідає УкрАвтопром.

Топова версія має два двигуни, що видають майже 900 кінських сил. Розгін від 0 до 100 км/год за 3 с. Максимальна швидкість 265 км/год.

Акумуляторна батарея на 112 кВт∙год, запас ходу — 490 км.

Найпотужніший Eletre надійде в продаж у Великій Британії наступного літа та коштуватиме 120 000 фунтів.

У Lotus кажуть, що модель R стане першою з чотирьох, які компанія збирається випустити до 2025 року.

Jeep показав свій перший електромобіль

Компанія JEEP представила свій перший електромобіль Jeep Avenger. Випускатимуть електричний Jeep на польському заводі концерну Stellantis.

Повністю електричний позашляховик побудовано на модульній платформі CMP, яка також є основою для Peugeot 2008, DS 3 та Opel Mokka.

Модель отримала 400-вольтову трансмісію потужністю 156 кінських сил. Заявлений максимальний пробіг на одному заряді – до 550 км. А за класифікацією WLTP – 400 км.

Перший електромобіль від Rolls-Royce

Днями британський бренд Rolls-Royce презентував свій перший електричний автомобіль. Це дводверне купе Spectre, яке зможе проїхати на одному заряді понад 500 кілометрів.

Хоча Rolls-Royce Spectre цього літа був готовий лише на 40%, виробник зміг підготувати та презентувати модель у жовтні. Справді серійною модель стане лише в останньому кварталі 2023-го року.

Виробник називає Spectre першим у світі ультралюксовим електричним суперкупе – а також ідейним спадкоємцем дводверного Phantom, який, на відміну від седана, так і не пережив зміни поколінь.

Honda та Sony випустять спільний електрокар

Sony Honda Mobility, японське спільне підприємство Sony Group та Honda, анонсувало плани виробництва своїх перших електромобілів.

Електрокари спільної розробки випускатимуть на північноамериканському заводі Honda.

Очікується, що автомобіль буде електричним позашляховиком у вигляді концепції Sony Vision-S 02.

Попередні замовлення на електрокар Sony Honda Mobility розпочнуться лише у першій половині 2025 року, а постачання на ринок США очікуються навесні 2026 року, до Японії – у другій половині 2026 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.