Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мережі АЗС з нагоди Чорної п’ятниці знизили ціни на пальне – де дешевше заправитися

З огляду на свято порадувати українців знижками вирішили популярні мережі АЗС, тож деякий час пальне там буде дешевше

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі заправки встановили знижки на пальне

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні також стало традицією влаштовувати розпродажі та встановлювати знижки на Чорну п’ятницю. Окрім торгового сектору до загального святкування вирішили приєднатися роздрібні оператори АЗС. На деяких заправках водії можуть купити пальне дешевше, ніж зазвичай.

Про це свідчать дані моніторингу цін НафтоРинку.

Найбільше знизила вартість ресурсів – бензину та дизелю – мережа WOG, хоча для використання акційної пропозиції необхідно виконати певні дії. Наприклад, мати мобільний додаток Pride, платити за пальне через WOG PAY або термінали самообслуговування WOG PAY BOX, застосовувати картки Visa та від ПриватБанку.

Столична мережа KLO підійшла до Чорної п’ятниці інакше: на АЗС рахують загальну вартість покупки з огляду на обсяги пального. Наприклад, знижку в розмірі 1-5 грн можна отримати за куплені 1-100 літрів одним чеком. Також необхідно встановити додаток KLO для застосування умов.

В мережі UPG взагалі встановили одну ціну бензину А-95 та дизелю: замість 53,90 грн/л та 53,30 грн/л треба заплатити 49,60 грн/л. Акція діятиме до 26 листопада включно і дозволить економити на повному баку (в середньому 40 л) від 148 до 170 грн.

Загалом максимально знизили ціни на бензин і дизель такі українські оператори:

  • WOG – 10 грн;
  • ОККО – 8 грн;
  • МОТТО – 5 грн;
  • UPG – 3,5 грн;
  • Amic – 3 грн;
  • KLO – 3 грн;
  • БРСМ-Нафта – 3 грн.

Ринку автогазу непереливки

Раніше ми розповідали, що в Україні почав дорожчати скраплений газ. Більше того, на деяких заправках він у дефіциті, а десь взагалі зник із продажу. Проблема виникла через страйки польських перевізників на кордоні: вантажівки, якими транспортують ресурс, вимушені стояти у кілометрових чергах.

"Найбільш масово – у половині областей – зник газ у мережі "Привату", а там, де лишився, коштує 39,6 грн/л. Перебої на UPG, Socar, MOTTO, БРСМ та навіть Авантажі. Адже саме автотранспортом надходило 30% імпорту або біля 25% ринку скрапленого газу", – уточнив директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

Зауважимо, різні види пального в Україні в середньому коштують:

  • бензин А-95 преміум – 56,42 грн/л;
  • бензин А-95 – 52,47 грн/л;
  • бензин А-92 – 51,89 грн/л;
  • дизель – 52,73 грн/л;
  • автомобільний газ – 36,07 грн/л.

 | Фото: Мінфін
 | Фото: Мінфін

Динаміка цін на бензин, дизпаливо, газ на АЗС України

Фото: Мінфін

Динаміка цін на бензин, дизпаливо, газ на АЗС України

Фото: Мінфін

Причому всі види демонструють здешевлення і тільки газ невпинно дорожчає. Такими темпами повернеться криза на ринку, яку майже вдалося здолати. За останній місяць газ виріс у ціні на 30%, і якщо блокаду кордону не зупинити найближчим часом (її домовилися продовжити до 1 лютого 2024 року), ресурс може стати найдорожчим серед усіх видів пального.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що до кінця року варто чекати сюрпризів і розповідали, що буде з цінами на пальне в Україні. Також ми повідомляли, чим загрожує продаж авто без дозволу одного з подружжя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.