Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Колір має значення: топ-5 відтінків авто за кількістю покупок в Україні

Розповідаємо, який колір автомобілів найбільше подобається українцям, з огляду на кількість придбаних транспортних засобів

Фото: OLX, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці найчастіше купували білі та сірі авто у 2023 році

Фото: OLX, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вибираючи машину, покупець в першу чергу звертає увагу на модель і технічні характеристики. А на другому місці по важливості – колір автомобіля, адже він має виражений психологічний ефект і приваблює людей різною мірою. На українському авторинку в першому півріччі 2023 року лідерство утримують білі та сірі кольори.

Сайт Pro Гроші розповідає, яким кольорам українці віддавали перевагу в січні-червні 2023 року.

Найпопулярніші кольори серед нових автівок

Експерти УкрАвтопрому склали рейтинг з п’яти кольорів і марок автомобілів, які найбільше купували за перші шість місяців поточного року. Сильно відірвалися від конкурентів два відтінки – білий і сірий.

Відсоткове відношення серед усіх нових машин становлять 33% та 30% відповідно. Причому лідерство в обох командах здобув компактний кросовер Renault Duster, який також очолював рейтинг найпопулярніших марок.

Третім на ринку нових автівок став чорний колір. Його обрали 18% споживачів у звітному періоді, а реєстрували частіше за інші модель Toyota Land Cruiser Prado.

Четверте і п’яте місця зайняли синій і червоний кольори з результатами 9% та 3% відповідно. Першість в автомобілів Volkswagen ID.4 та Mazda CX5.

Топ кольорів нових машин, куплених в 2023 році, %
1
Білий Білий
33
2
Сірий Сірий
30
3
Чорний Чорний
18
4
Синій Синій
9
5
Червоний Червоний
3

Найпопулярніші кольори серед вживаних авто

В цьому сегменті транспортних засобів акценти трохи змістилися. Перше місце виборов сірий колір (37%), у ньому найчастіше купували Renault Megane. На другому місці – чорний з результатом 25%. Українці обирали Volkswagen Golf у вказаному відтінку.

Посередині рейтингу розмістився білий – всього 16% ввезених і зареєстрованих машин з пробігом. Симпатію виборов білий Renault Megane. Останні два місця майже ідентичні ринку нових автівок – синій (12%) та червоний (4%). Перевагу українці віддали Volkswagen Golf та Renault Megane, ці моделі беззаперечно визнали найпопулярнішими серед наших громадян.

Топ кольорів вживаних машин, куплених в 2023 році, %
1
Сірий Сірий
37
2
Чорний Чорний
25
3
Білий Білий
16
4
Синій Синій
12
5
Червоний Червоний
4

Рекордні покупки вживаних машин

У червні з-за закордону було привезено 17,3 тисячі машин з пробігом. Цей показник є абсолютним рекордом за останні 10 місяців. Найбільше купили бензинових транспортних засобів (43%), проте дизельні моделі відстали незначно (35%). Електромобілі досі відстають – відсоток вживаних машин склав 14%.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що розмір не має значення і розповідав про топ-5 найкращих хетчбеків 2023 року. Також ми повідомляли, що буде з цінами на АЗС після повернення довоєнних податків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.