Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розмір не має значення: топ-5 найкращих хетчбеків 2023 року (фото)

Ринок маленьких автомобілів, або хетчбеків, дуже конкурентоспроможний в Україні та пропонує чимало хороших варіантів для покупців

Фото: Facebook, AUTO.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

П'ять найкращих маленьких авто 2023 року

Фото: Facebook, AUTO.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Маленькі хетчбеки виграють у позашляховиків, пікапів та легкових машин не тільки компактністю, але й комфортним водінням. Плюс ціни досить приємні порівняно з іншими типами автомобілів. Українці також полюбили хетчбеки, що пропорційно збільшує пропозиції на ринку.

Існує чимало моделей на вибір, але експерти What Car виділили 5 найкращих у 2023 році.

Peugeot 208

Це не найдешевший варіант, але він вражає чітким керуванням, комфортною та спокійною їздою, багатим інтер’єром. Працює на бензиновому двигуні 1.2 Puretech 100, який забезпечує чудову продуктивність і не споживає багато пального. Серед мінусів – слабка інформаційно-розважальна система. Середня ціна – 18 500 доларів.

Peugeot 208 (2021 рік)
Peugeot 208 (2021 рік)
Фото: AUTO.RIA

Volkswagen Polo

Модель доступна з широким діапазоном двигунів і рівнів комплектації, тобто кожен зможе віднайти в лінійці автомобіль собі до смаку. Серед переваг транспортного засобу – стильний інтер’єр, поглинання вітру та шуму на автомагістралі, легке маневрування по нерівностях дороги. Водночас стандартний комплект безпеки не вражає. Середня ціна – 18 000 доларів.

Volkswagen Polo 2019
Volkswagen Polo 2019
Фото: AUTO.RIA

Dacia Sandero

Працює на двигунах TCe 90 і TCe 100 Bi-Fuel, обладнаний багатьма специфікаціями (принаймні в рекомендованій комплектації Comfort), досить просторий всередині, місця вистачить і для пасажирів, і для багажу. Хоча автомобіль не дуже тихий, порівняно з конкурентами. Середня ціна – 13 000 доларів.

Dacia Sandero 2013
Dacia Sandero 2013
Фото: AUTO.RIA

Skoda Fabia

Не може похвалитися дешевою ціною, зате простора й зручна у водінні. За рівень безпеки експерти Euro NCAP нагородили машину п'ятьма зірками з п'яти. Радує власників розумними функціями та гнучким керуванням. Серед недоліків – схильна до помилок інформаційно-розважальна система. Середня ціна – 16 000 доларів.

Skoda Fabia 2023
Skoda Fabia 2023
Фото: AUTO.RIA

Honda Jazz

Конкуренти не можуть змагатися з Honda Jazz за зручність сидіння та простір. Його гібридний двигун забезпечує високу продуктивність і чудову реальну економію палива. Повільна амортизація компенсує доволі високу вартість. Крім того, модель пропонує найкращу видимість серед автомобілів цього класу. Має велику кількість стандартного обладнання. І знову-таки, інформаційно-розважальна система розчаровує. Середня ціна – 20 000 доларів (в Україні нову модель продають щонайменше за 30 000 доларів).

Honda Jazz 2023
Honda Jazz 2023
Фото: AUTO.RIA

Раніше сайт Pro Гроші писав, що тисячі нових авто продали у червні та розповідав, які моделі українці полюбили найбільше. Також ми повідомляли, що для водіїв в Україні з'явилися нові правила стосовно номерних знаків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.