Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Індивідуальний номер на авто: скільки коштує та як замовити онлайн

У березні 2023 року в Електронному кабінеті водія знову з’явилася функція замовлення індивідуальних номерних знаків

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на індивідуальні автомобільні номерні знаки в Україні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці мають змогу онлайн замовити виготовлення автомобільних номерів за індивідуальним бажанням. Забрати готову продукцію можна різними способами, наприклад, самовивозом або з доставкою на відділення Нової пошти.

Про це повідомила пресслужба МВС.

Індивідуальні номерні знаки не безплатні, але коштують недорого. Ціна залежить від кількості символів і наявності графічних елементів. Вартість послуги наступна:

  • 466,44 грн – сам номерний знак для автомобіля;
  • 266,58 грн – номерний знак для мотоцикла;
  • 300 грн – три символи (мінімальна кількість);
  • 90 грн – кожний наступний символ після третього (максимум до восьми);
  • 500 грн – графічний елемент.

Зауважимо, остання послуга доступна тільки офлайн, тобто для додавання графічного елемента потрібно особисто відвідати будь-який сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України. А взагалі скористатися можливістю дистанційного замовлення можна в Електронному кабінеті водія на сайті МВС чи на порталі "Дія".

Окремо доведеться заплатити за свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Це обов’язкова процедура після отримання комплекту індивідуальних номерних знаків, вона коштує орієнтовно 512 грн. Доставка Новою поштою також платна, ціна – 500 грн.

Що заборонено наносити на номерний знак

Замовлення онлайн – досить проста і швидка процедура, але декому у виготовленні можуть відмовити. Справа у наявності недопустимих символів або інших порушеннях правил. На індивідуальний автомобільний номер заборонено наносити:

  • написи та графіку дискредитаційного характеру;
  • ненормативну лексику;
  • символіку, абревіатури та скорочені назви установ, наприклад, ЗСУ, МВС, СБУ тощо;
  • торговельну марку без згоди власника;
  • графічні елементи, що схожі на літери чи цифри;
  • зображення державної символіки країн і міжнародних організацій;
  • літери Z і V, емблеми органів Росії та збройних сил.

Зміни в процедурі реєстрації автівки

Вже у серпні українці отримають можливість перекласти всі представницькі функції в сервісних центрах МВС на салони з продажу транспортних засобів. Іншими словами, реєстрацію автомобіля замість нового власника зможуть виконувати представники автосалону.

Це значно полегшить життя водіям, які планують придбати машину: вони матимуть змогу виїхати на новенькому авто з салону вже з номерним знаком державної реєстрації та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу на своє ім'я. Відповідна Постанова Кабінету Міністрів №437 набере чинності 6 серпня поточного року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні хочуть змінити принцип складання іспиту в автошколах і розповідав, що чекає на кандидатів. Також ми повідомляли, що змінилося для автовласників з травня 2023 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.