Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Готуйте гаманець – в яких країнах найвищі штрафи для водіїв

Найдорожчі штрафи ви можете отримати за пʼяне водіння, а також за порушення швидкості

Фото: pexels, unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ви можете отримати чимало покарань за порушення правил

Фото: pexels, unsplash. Колаж: Pro Гроші

У всьому світі є певні штрафи для водіїв за порушення правил дорожнього руху. Іноді їхні суми навіть можуть становити кілька десятків тисяч доларів.

Про це пише visitukraine.

Біженці, які перебувають в іноземних державах, не звільнені від сплати штрафів. Саме тому варто дотримуватися правил дорожнього руху, адже можна віддати чимало грошей за порушення.

Де найвищі штрафи для водіїв

Очолює рейтинг Фінляндія. Тут зафіксували штраф – 200 000 доларів. Така сума була через те, що при розрахунку розміру взяли до уваги загальний дохід водія. Однак сума мінімального штрафу у скандинавській країні теж чимала – 1,6 тисячі доларів.

Друге місце у рейтингу займає Канада. Тут за перевищення швидкості водій заплатив 25 000 доларів штрафу.

В Японії теж краще не порушувати ПДР, адже віддасте 8 700 доларів, якщо будете їздити у стані алкогольного сп`яніння. Також можете сплатити 420 доларів за проїзд на червоне світло.

Водії Великобританії в середньому сплачують 100 доларів за порушення швидкісного режиму. Проте кілька років тому британець поповнив державну казну на 8 000 доларів за аналогічне порушення.

В Італії ви можете викласти з кишені 6 400 доларів за кермування у стані сп`яніння. Також після цього порушення вам не можна буде сідати за кермо протягом двох днів.

У США складно виокремити середню суму штрафу, адже вона залежить від штату. Наприклад, у Вірджинії водіїв-порушників змусять платити 2 600 доларів за перевищення швидкості.

Португалія та Німеччина встановили невисокі штрафи у порівнянні з лідерами рейтингу. За порушення швидкісного режиму тут стягнуть 1 900 та 630 доларів.

Серед азійських країн лідирує Китай, де середній розмір штрафу 300 доларів. Проте нетверезих водіїв додатково покарають 15-денним ув`язненням, а також вас позбавлять права кермувати на пів року.

Як змінилися правила дорожнього руху

У грудні минулого року Кабмін ухвалив рішення стосовно змін у правилах дорожнього руху. Зміни насамперед стосувалися порядку використання фар, а також шин за сезонами.

Так, уряд вирішив скасувати для українців потребу отримати спеціальний дозвіл на проблискові маячки оранжевого кольору. Проте постанова стосується не всіх водіїв. Обмеження зняли лише для спеціального транспорту, автомобілів спецпризначення.

Тепер встановлення і використання маячків доступні без затвердження для учасників дорожньо-експлуатаційних служб і машин з розпізнавальним знаком "Діти". Більше про зміни у правилах читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як можна перевірити якість бензину. Також ми розповідали, які документи потрібно мати для виїзду за кордон на авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.