Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Електромобільна революція – які моделі авто найчастіше купували в жовтні

Нові дані свідчать про те, що електричні автомобілі стають все більш популярними в Україні

Фото: Volkswagen

В Україні збільшився попит на електричні автомобілі

Фото: Volkswagen

В Україні продовжують набувати популярності електричні автомобілі. У жовтні 2023 року вітчизняний автопарк збільшився на 4 493 автомобілі з акумуляторними джерелами живлення (BEV). Це суттєве зростання в порівнянні з попереднім роком.

Про це свідчать дані Укравтопрому.

Попит на електромобілі в Україні в жовтні 2023 року зріс у 2,8 раза у порівнянні з торішнім жовтнем. Якщо порівнювати з вереснем цього року, ринок електромобілів збільшився на 4,5%. Це свідчить про стійке зростання інтересу до таких автомобілів серед українських водіїв.

Легкові автомобілі склали основну частину зареєстрованих електромобілів протягом місяця – 4 417 одиниць. З цієї кількості 851 автомобіль був новий, а 3 566 – вживаний. Щодо комерційних електромобілів, їх було зареєстровано 76 штук, і лише 10 з них були новими.

Згідно з даними, минулого місяця українці продовжили надавати перевагу електричному кросоверу Volkswagen ID.4. На ринку нових автомобілів було зареєстровано 366 одиниць.

Компактний кросовер-позашляховик Toyota bZ4X, який посів друге місце за популярністю, був помітний великий відрив від лідера. В Україні зареєстровано 65 таких автомобілів. Нижче у рейтингу продемонстровані 5 найпопулярніших нових електромобілів на українському ринку за жовтень 2023 року.

Топ-5 нових електромобілів на ринку у жовтні 2023р., од
1
Volkswagen ID.4 Volkswagen ID.4
366
2
Toyota bZ4X Toyota bZ4X
65
3
Honda E Honda E
63
4
Volkswagen ID.6 Volkswagen ID.6
44
5
Audi Q4 E-Tron Audi Q4 E-Tron
24

Українці минулого місяця купували не лише нові електрокари. Найчастіше водії купували електромобілі з пробігом, які були привезені з-за кордону. Лідером рейтингу вкотре став компактний 5-дверний хетчбек Nissan Leaf. Таких авто було вперше зареєстровано 573 одиниці.

Найпопулярніші вживані автомобілі, які були вперше зареєстровані в Україні, од
1
Nissan Leaf Nissan Leaf
573
2
Tesla Model 3 Tesla Model 3
442
3
Volkswsgen e-Golf Volkswsgen e-Golf
405
4
Tesla Model Y Tesla Model Y
255
5
Renault ZOE Renault ZOE
201

Загалом, з початку 2023 року в Україні зареєстровано майже 28,7 тисячі електромобілів, що у 2,7 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року. Значущим фактором є той факт, що збільшилась частка нових електромобілів у реєстраціях BEV, з 16% до 20%. Це свідчить про те, що виробники електромобілів активно розширюють свою присутність на українському ринку і надають споживачам більше варіантів для вибору.

Які автомобілі найчастіше купували в жовтні

У жовтні 2023 року в Україні зареєстровано понад 5,7 тисячі нових автомобілів, що відзначається суттєвим зростанням на 83% порівняно з жовтнем попереднього року. Навіть більше, десять найпопулярніших моделей становлять 37% ринку нових легкових автомобілів в Україні.

На вершині рейтингу продовжує лідирувати Renault Duster. У жовтні 2023 року було продано 387 нових авто цієї моделі. На другому місця опинився Volkswagen ID.4. Цього ж місяця було реалізовано 366 автомобілів.

Раніше ми повідомляли, чому небезпечно їздити з майже порожнім бензобаком. Також ми писали, що в Україні планують розв'язати проблему з покинутими автомобілями.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.