Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бюджетні Renault зникли з українського ринку – як надовго

Компанія хоче мінімізувати кількість однакових моделей під певними брендами

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Життєвий цикл моделей Logan, Sandero, Stepway закінчився у 2022 році

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У 2023 році автомобілі Renault Sandero, Logan та Stepway зникли з автосалонів та прайсів дилерської мережі Renault в Україні. Саме ці автомобілі були найбільш доступні в лінійці французького бренду. В країнах Європи вони продавались під брендом Dacia. Однак наразі політика компанії змінилась.

Про це пише Авто24.

Найдешевшим автомобілем в українській лінійці Renault виявився кросовер Duster. В ЄС він продається як Dacia Duster. Станом на 21 вересня він коштував від 672 600 грн (612 600 грн за програмою Рено Бонус в кредит).

"Група Renault прагне мінімізувати кількість однакових моделей під брендами Renault і Dacia, і зробити модельний ряд кожного бренду унікальним. Життєвий цикл моделей Logan, Sandero, Stepway під брендом Renault, які продавалися в Україні, закінчився у 2022 році. В грудні 2020 року вийшли нові Logan, Sandero, Stepway під брендом Dacia. В Україні вони не продаються. Натомість під брендом Renault випускатимуться нові моделі з іншими назвами, і одну з них ми збираємося запустити в Україні вже наступному році", – пояснюють у Renault.

Авто24 пише, що наступного року українські споживачі вже зможуть придбати Renault Taliant. Наразі автомобіль виробляється та продається на ринку Туреччини. Ця модель – наступник попереднього покоління Logan, але він відрізняється від поточної моделі Dacia Logan.

Які взагалі штрафи існують для українських водіїв?

Раніше ми вже писали, якщо ви щось порушили, то штраф ви маєте сплатити впродовж 15 днів на користь місцевого відділення Державного казначейства за місцем реєстрації водія. Інакше ця сума збільшиться вдвічі.

Список найчастіших порушень і штрафів в міру збільшення суми видатків:

  • перевезення пасажирів таксі, в якому не працює чи не встановлений таксометр – 51 грн;
  • перевезення транспортним засобом більшої кількості пасажирів, ніж дозволено технічними характеристиками та визначено в реєстраційних документах – 170 грн;
  • ідентифікаційні номери автомобіля не відповідають записам в реєстраційних документах – 255 грн;
  • керування машиною, яка має несправні гальма, кермо, зовнішні світлові прилади, тягово-зчіпний пристрій та ін. – 340 грн;
  • кермування автівкою, яка вчасно не пройшла обов'язковий технічний контроль – 340 грн;
  • перевищення дозволеної швидкості, недотримання вимог дорожніх знаків та розмітки – 340 грн.

Інші порушення ви можете побачити у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, за яке популярне порушення ПДР водіям загрожує штраф. Також ми писали, як заправляти авто, щоб не довелося витрачати гроші на ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.