Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

АЗС Укрнафти перестали приймати талони "Авіас" – що буде замість них

З 23 грудня на всіх АЗС Укрнафти припиняється реалізація пального за талонами, паливними картками та мобільним застосунком Energy

Фото: Укрнафта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Обслуговування карток "Авіас" тимчасово зупинили

Фото: Укрнафта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Укрнафта, яку нещодавно націоналізували, призупиняє партнерську програму по обслуговуванню паливних карток "Авіас".

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

"ПАТ "Укрнафта" 23 грудня з 00.00 на всіх АЗК мережі UKRNAFTA припиняє реалізацію пального за скретч-картками (талонами), паливними картками "Авіас" та мобільним застосунком Energy", – йдеться в повідомленні.

Таке рішення прийняли у зв’язку з невиконанням компаніями-емітентами (картковими операторами талонів ТМ "Авіас") зобов’язань з постачання палива та оплати наданих послуг по обслуговуванню паливних карток.

Також компанія повідомила, що ПАТ "Укрнафта" планує впровадження власної паливної картки UKRNAFTA найближчим часом.

Як змінилась ціна пального

Згідно з даними Держстату, ціна пального у місячному вимірі зросла на 1,3%, а от у річному – на 59,4%. Згідно з даними Консалтингової групи "А-95", ціна дизелю зросла на майже 6 гривень, а бензину марки А-95 – на трохи більше ніж 2 гривні.

Чому ціна пального зросла

На зростання вартості пального вплинула низка факторів.

"Насправді це було комплексно. 23 листопада відбувся обстріл, який фактично призвів до першого блекауту, і відповідно виник ажіотаж, паніка, коли люди скуповували пальне, й об’єктивно скуповували, як для себе. І по-друге, об’єктивно зросла потреба у генераторах, тому що не було світла і, звичайно що, почали їх активно використовувати", – говорить експерт з ринку пального Дмитро Куюн.

Від 10% до 20% було зростання ціни у перші 3 – 4 дні після 23 лютого. Зараз же панічні настрої спали. Половина станцій стоять порожні, при тому, що на них є всі марки пального, але немає покупців.

Також має вплив на ціну ембарго на російську нафту. На тлі панічних настроїв та невизначеності щодо насиченості ринку ціна почала зростати.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як платити менше за бензин. Також ми розповідали, який бензин не зіпсує генератор.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.