Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

АЗС оновили ціни на пальне: скільки коштують бензин та автогаз 26 липня

Вже у середу українці не зможуть заправити автомобілі за цінами, які були встановлені 25 липня

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні зросли ціни на пальне

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжилося коливання цін на пальне у бік зростання. Це стає серйозним викликом для автовласників. Кожне нове підвищення цін ставить під загрозу бюджет сім'ї або ж підприємства.

На сайті "Все АЗС" поділилися актуальними цінами на пальне.

Згідно з даними, у середу, 26 липня, середні ціни на пальне на найбільших заправках України незначно збільшилися. У таблиці пропонуємо розглянути середню вартість пального на АЗС за літр.

Мережа АЗСЄвро-95ЄвродизельАвтомобільний газ
КЛО48,9947,7923,44
ОККО49,9949,9924,49
WOG49,9949,9924,50
Середнє значення49,6649,2624,14

Що стало причиною зростання цін на пальне

Українські АЗС вимушені підвищувати вартість пального через повернення податків, які були ще до повномасштабної війни. Так, з 1 липня поточного року зросла ставка ПДВ на нафтопродукцію з 7% до 20%.

Помітним стало також відновлення акцизного збору на пальне, який раніше був значно знижений. Зараз акцизний збір на бензин становить 213 євро за тисячу літрів, а на дизельне пальне – 139,5 євро. Це додатково збільшить навантаження на автовласників, які вже стикаються з постійним коливанням цін на пальне.

Як АЗС намагаються компенсувати зріст ціни

Після підвищення податків на пальне, багато мереж АЗС взяли на себе відповідальність за збереження цінових коридорів та спробували уникнути додаткового підвищення цін. З одного боку, підвищення ставок ПДВ та акцизного збору на пальне дало підставу для збільшення вартості палива. Проте, з іншого боку, мережі АЗС виявили гнучкість і прийняли стратегію компенсації через скорочення маркетингових знижок.

У середньому, мережі АЗС зменшили свої знижки на паливо приблизно на 30%. Цей крок дозволив уникнути надмірних підвищень цін та забезпечив певну компенсацію для автовласників. Відсутність радикальних змін на цінах на стелажах стала поліпшенням для споживачів, особливо для тих, хто активно користується автомобілем та стикається з постійним коливанням цін на пальне.

Раніше ми повідомляли, чому автомобіль витрачає багато мастила. Також ми писали, які документи потрібні для реєстрації машини з-за кордону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.