Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Автомобілі з якими двигунами купували українці у жовтні

Розповідаємо, авто з якими двигунами обирали українці у жовтні та які моделі були найпопулярнішими

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці найчастіше купували авто з бензиновим двигуном

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У жовтні, купуючи новий легковий автомобіль, українці частіше надавали перевагу транспортному засобу з бензиновим двигуном.

Про це розповідає УкрАвтопром.

Так, з-поміж 3,1 тис. зареєстрованих нових легковиків бензинових авто було 57%. На другому місці дизельні авто, їх обрали 19% покупців.

Автомобілі з гібридними силовими установками охопили 13% жовтневого ринку. Майже кожен десятий придбаний у минулому місяці новий автомобіль був на акумуляторних джерелах живлення.

Найменш популярними були авто з ГБО – 1%.

Найпопулярнішим бензиновим авто у жовтні був Kia Sportage. Серед дизельних легковиків першість у Renault Duster.

Лідер в сегменті гібридів – Toyota RAV4 Hybrid. Найбільш затребуваним на ринку нових електромобілів виявився Volkswagen ID.4.

У жовтневих реєстраціях нових авто на газу першість у Renault Duster.

Нагадаємо, проти попереднього місяця, реєстрації нових легковиків в Україні зменшились на 8%, а, як порівняти з жовтнем 2021 року, скоротились у два з половиною рази.

Найпопулярнішою маркою на ринку залишається Toyota. У жовтні в Україні зареєстрували 665 нових авто цієї японської марки. Проти вересня поточного року, попит на нові Toyota зменшився на 1%, а як порівняти з жовтнем 2021 року, зменшився майже вдвічі.

Усього з січня до жовтня 2022 року українці придбали й поставили на облік 30,9 тис. нових легкових авто, що на 63% менше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Яке авто стає менш популярним в Україні

В Україні автомобілі, що працюють лише на бензині або дизелі, охопили 78% вересневого ринку нових легкових авто.

Однак, як порівняти з вереснем минулого року, їхня частка на ринку зменшилась на 9 відсоткових пунктів. Сегмент дизельних авто зменшився з 22% до 21%, а бензинових з 65 до 57 відсотків.

Водночас відсоток гібридних авто зріс з 9% до 12%. Частка електромобілів збільшилась з 2 до 8 відсотків. Автомобілі з ГБО продовжують утримувати 2% вересневого ринку нових авто.

Раніше ми розповідали, що в Україні популяризуються гібридні авто. Так, з початку року українці придбали 27,8 тисячі нових легкових авто, 13% з яких були з гібридними силовими установками.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.