Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Серед українців втрачає популярність один тип авто

Мінінфраструктури ще рік тому пропонувало заборонити ввезення нових та вживаних авто з двигунами внутрішнього згоряння

Фото: WOG, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці поступово відмовляються від авто з ДВЗ

Фото: WOG, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні автомобілі, що працюють лише на бензині або дизелі, охопили 78% вересневого ринку нових легкових авто.

Про це повідомляє УкрАвтопром.

Однак порівняно з вереснем минулого року, їхня частка на ринку зменшилась на 9 відсоткових пунктів. Сегмент дизельних авто зменшився з 22% до 21%, а бензинових з 65 до 57 відсотків.

Водночас відсоток гібридних авто зріс з 9% до 12%. Частка електромобілів збільшилась з 2 до 8 відсотків.

Автомобілі з ГБО продовжують утримувати 2% вересневого ринку нових авто.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні популяризуються гібридні авто. Так, з початку року українці придбали 27,8 тисяч нових легкових авто, 13% з яких були з гібридними силовими установками.

Лідером українського ринку гібридів став автомобіль Toyota RAV4 Hybrid. З січня до вересня зареєстрували 840 нових автомобілів цієї моделі.

Другий результат у Toyota Highlander Hybrid – 363 шт. Замикає лідерську трійку Mercedes-Benz GLE – 268 реєстрацій.

Які електрокари купували українці у вересні

Крім гібридів, в Україні стають все більш популярними електроавтомобілі. Так, лише за вересень українці поповнили автопарк 1 583 електокарами, що на 77% більше ніж торік.

Порівняно з серпнем 2022 року, попит на авто на акумуляторних джерелах живлення збільшився на 6%. Основну масу зареєстрованих у вересні електромобілів склали легкові авто.

Цікаво, що вкотре не змінюється п’ятірка лідерів електромобілів на ринку України. Так, найпопулярніший в країні електрокар – Nissan Leaf. За місяць українську реєстрацію отримали 258 авто цієї моделі. Другий результат у Volkswagen ID.4 – 195 авто. На третьому місці Volkswagen е-Golf – 105 авто.

Де найчастіше купували авто в Україні

Від початку року найбільший попит на нові авто спостерігався на ринку столиці. Так, у столиці з січня до вересня кияни придбали та зареєстрували майже 8,5 тис. нових авто.

На другому місці опинилась Дніпропетровщина, де реалізували 2,3 тис. нових автомобілів. Замикає трійку лідерів Київська область, автопарк якої поповнили 2,1 тис. нових машин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.