Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Блекаут не страшний. Яку гірлянду обрати, щоб в домі було світло

Такий тип освітлення працюватиме навіть під час відключень електроенергії

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть використовувати гірлянди для освітлення

Колаж: Pro Гроші

Під час відключень електроенергії українці все частіше шукають альтернативні джерела світла. Одним із таких можуть стати гірлянди на батарейках.

На що звернути увагу при виборі – розповідає сайт Pro Гроші.

Гірлянди на батарейках з'явилися у продажу протягом останніх кількох років. Спочатку виробники заявляли, що такий вид гірлянд більш безпечний через низьку напругу і нездатність світлодіодів до нагріву. Тобто, якщо оздобити інтер'єр таким видом ілюмінації, то ризику спричинити пожежу немає.

Плюси й мінуси гірлянд на батарейках

Серед переваг такого виду освітлення можна виокремити наступні:

  • Автономність. Оскільки вони живляться від батарейок, то працювати можуть будь-де.
  • Безпечність. Через дуже низьку напругу живлення пристрою, його можна використовувати, не хвилюючись про загрозу пожежі. Навіть при короткому замиканні струм у ланцюгу буде настільки малий, що не зможе спричинити спалаху. При цьому світлодіоди практично не нагріваються.

Серед недоліків можна виділити наступні:

  • Низька світловіддача. Гірлянда на батарейках не буде світити так само яскраво, як розеткова, через низьку потужність.
  • Необхідність докуповувати батарейки. Без джерела живлення гірлянда не працюватиме, а при активному використанні батарейки доведеться замінювати частіше.

Як обрати гірлянду

При виборі такого виду освітлення треба звернути увагу на два головних критерії – довжина гірлянди та тип батарейок.

Якщо обирати гірлянду з огляду на економію, то потрібно пам'ятати, що довгий пристрій з великою кількістю діодів розрядить джерело живлення швидше.

Також фахівці радять обирати прилад, що працює на поширених і недорогих батарейках, наприклад, "АА". Це також дозволить суттєво заощадити на покупці джерела живлення.

Якщо говорити про моделі, то обирати їх потрібно, залежно від вподобань. На ринку можна знайти різні – за довжиною, кольором чи типом батарейок.

Можна обрати як класичну гірлянду білого кольору, так і гірлянду "в стилі Едісона", тобто більш теплу. Крім того, можна підібрати гірлянду з новорічними мотивами – у вигляді кульок чи різнокольорових ліхтарів.

Окремо в продажу можна знайти світлодіодну стрічку. Але таку, що живиться від батарейок. Довжина стрічки близько 3 м, а кількість світлодіодів – 90 шт. Колір світіння білий. При необхідності стрічку можна вкоротити, просто розрізавши її наміченими лініями.

У будь-якому разі, гірлянда на батарейках стане більш безпечним видом освітлення, ніж свічки. Та її буде легше під'єднати до живлення, ніж, наприклад, світлодіодну стрічку до акумулятора.

Раніше ми писали про те, як запустити котел і обігріти будинок без електроенергії. Також ми розповідали, як опалювати будинок без світла чи газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.