Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці скаржаться на завищені суми у платіжках від "Нафтогазу": як не переплачувати

"Нафтогаз" не заперечує, що останнім часом українці отримують платіжки з нарахованими "захмарними" сумами

Колаж: Pro Гроші

"Нафтогаз" пояснив, чому українцям приходять неправильні платіжки за газ

Колаж: Pro Гроші

Підприємство паливно-енергетичного комплексу "Нафтогаз" все частіше отримує на свою адресу скарги від користувачів послуг, яким надійшли платіжки з неправильно нарахованими сумами для оплати.

Пресслужба прокоментувала ситуацію на сторінці у Facebook та підказала, що робити у подібних випадках.

Негативні відгуки стосовно роботи "Нафтогазу" не вщухають. Українці після примусового переходу на обслуговування цієї компанії скаржаться, що їм почали надходити платіжки за газ з непередбачуваними цифрами. Часто у документі зазначені показники, набагато вищі за ті, які люди вносили для фіксації.

Отож кінцева сума оплати за користування газом теж не відповідає дійсності і є сильно завищеною. Чому ж цифри, вказані у документів, не співпадають з реальним споживанням? "Нафтогаз" переконує, що відповідальними за помилки є оператори ГРМ, адже саме вони надсилають показання лічильників, які отримують від українців.

І дійсно, "Нафтогаз" лише фіксує показники та формує платіжки, тоді як оператори ГРМ приймають та узагальнюють обсяги. Представники компанії натякнули, що облгази неприховано займаються саботажем "Нафтогазу", оскільки їх позбавили функції продавати паливо населенню. Тому вони періодично ігнорують отримані показники і часто надсилають зведені дані або з нулем, або з вигаданими цифрами.

Як поскаржитися на неправильні платіжки?

"Нафтогаз" рекомендує не ігнорувати проблему, особливо якщо вона трапляється періодично. Щоб отримати допомогу від кваліфікованого відомства, необхідно надіслати офіційне письмове звернення з вимогою пояснити неправильні показники лічильника до обласного оператора газу.

Окрім того, ви можете звернутися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, але не просто зі скаргою на порушення, а з вимогою перевірити, чи дотримуються оператори ГРМ ліцензійних умов надання послуг.

Також старайтеся завжди фіксувати на фото чи відео показники лічильника, які передаєте. "Нафтогаз" рекомендує українцям поступово переходити на оплату газу онлайн: це дуже легко зробити у чатах месенджерів, наприклад, Viber, Telegram і Facebook, а також в особистому кабінеті на офіційному сайті.

Всього за кілька кліків ви можете здійснити оплату по факту нарахування, а не чекаючи паперових платіжок.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як отримати знижку під час оплати за газ. Також ми повідомляли, як контролювати свої борги за послуги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.