Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знову переплатили за газ? Що робити в такій ситуації

Розповідаємо, чи можна вирішити таку проблему та куди звертатися

Колаж: Prо Гроші

Як повернути гроші

Колаж: Prо Гроші

Іноді українці можуть стикатися з переплатою за газ у попереднього постачальника. Однак не всі знають, що робити, а також які довідки та заяви необхідні, аби вирішити цю проблему. Адже відомо, що автоматичного переказу коштів між компаніями не існує.

Як діяти, коли помітили переплату за газ, пише "Хвиля".

У соціальних мережах люди почали скаржитися, що установа не може перевести переплати з рахунку на рахунок. У відповідь на це Нафтогаз уточнили, що на даний момент механізму автоматичного переказу коштів між компаніями не існує.

Однак, якщо ви переплатили у минулого постачальника, то можете звернутися до попередньої газопостачальної компанії з відповідною письмовою заявою.

"На жаль, на даний момент механізму автоматичного переказу коштів між компаніями не існує. Якщо у Вас є переплата у минулого постачальника, ми рекомендуємо звернутися до Вашої попередньої газопостачальної компанії з відповідною письмовою заявою. Більш детальну інформацію про процес повернення коштів та перелік необхідних документів зможе надати Ваш попередній постачальник газу", – зазначили в установі.

Як отримати знижку за оплату за газ

Раніше ми вже писали, якщо сплачувати рахунки в особистому кабінеті на або в чатботі GASUA до 15 числа поточного місяця ви отримуєте знижку 1 %. ЇЇ можна буде використати під час наступного платежу.

За допомогою бота можна оплатити/сформувати рахунок, дізнатися про стан свого рахунку, отримати онлайн-послуги (наприклад, про наявність пільг/субсидій), отримати онлайн-консультацію. Для цього необхідно обрати відповідну опцію в меню.

Нагадаємо, скільки платитимемо за гарячу воду до кінця року і розповідали, хто може не платити за комуналку під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.