Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Нафтогазі пояснили, чому варто відмовитися від паперових платіжок за газ

Багатьом споживачам зручніше отримувати платіжки за газ онлайн, адже вони можуть миттєво перевірити будь-які нарахування

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Чому українцям краще відмовитися від отримання паперових платіжок за газ

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці, які користуються онлайн-платформами для отримання платіжок за комунальні послуги, досі продовжують отримувати паперові платіжки, зокрема за газ. Багатьом споживачам це не дуже зручно, тому вони хочуть відмовитися від такої розсилки.

Як це зробити пояснили у пресслужбі Нафтогазу.

У сучасному світі багато українців вже давно передають показання лічильників та вносять плату за комуналку онлайн, а паперові платіжки вже стали не на часі.

Для того, щоб відмовитися від розсилки паперових платіжок за газ, споживачам потрібно лише змінити налаштування в особистому кабінеті на сайті Нафтогазу:

  • зайти в особистий кабінет;
  • перейти до пункту "Налаштування";
  • увімкнути режим "Отримувати рахунки online".

У компанії зазначили, що після виконаних вищевказаних дій споживачам припинять надсилати паперові платіжки за газ. Також перевага електронних платіжок у тому, що споживачі одразу можуть перевірити будь-які нарахування та показання лічильників, які було зараховано.

Які правила запроваджує Нафтогаз щодо клієнтів-боржників

Про споживачів, які не сплачуватимуть рахунки за газ, компанія повідомлятиме колекторам. Компанія, яка стягуватиме заборгованість за комуналку, виконуватиме свою роботу за такою процедурою:

  • відправка повідомлень про стан боргу та правові наслідки несплати (SMS GSM, Viber, Telegram);
  • відправка голосових повідомлень про стан боргу (Collection IVM);
  • відправка листів вимог про заборгованість;
  • дзвінки фахівців з врегулювання заборгованості;
  • спільний пошук рішень з боржником по виходу з прострочення;
  • відновлення контактності боржників (Skip Tracing).

Що потрібно робити, аби сума в платіжках за газ не збільшувалася

У Нафтогазі зазначили, що для цього споживачам потрібно вчасно передавати показання лічильників конкретному облгазу. Здійснювати таку процедуру потрібно з 1 по 5 число щомісяця одним з таких способів:

  • на сайті або в чаті облгазу;
  • відвідавши офіс облгазу;
  • через ящики приймання показань;
  • зателефонувавши в контакт-центр облгазу.

Чи можна погасити борг за газ за рахунок переплати

Наразі не існує механізму автоматичного переказу коштів між постачальниками. У такому випадку споживачам необхідно звернутися з відповідною заявою до колишнього постачальника для повернення коштів.

Постачальники не мають права відмовити у поверненні переплати у разі звернення споживачів. В іншому випадку українці можуть оскаржити рішення компанії в суді та повернути свої гроші.

Раніше ми розповідали, що Нафтогаз задумав перевернути ситуацію на газовому ринку. Також ми писали, що Нафтогаз відсудив у РФ 5 мільярдів доларів компенсації за збитки в Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.