Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Свічка-обігрівач за 5 хвилин: як нагріти кімнату, якщо стало холодно

Розповідаємо, як з матеріалів, які є в кожному домі, зробити компактний та ефективний обігрівач

Фото: Unplash. Колаж: Pro Гроші

Як зігрітись при відключенні опалення та світла

Фото: Unplash. Колаж: Pro Гроші

Через можливі відключення світла та опалення цієї зими, українці все частіше задумуються про альтернативні джерела тепла. З такою задачею допоможе впоратись свічка-обігрівач, яку можна легко та швидко зробити з підручних матеріалів.

Про те, як виготовити такий обігрівач, розповідає редакція Pro Гроші.

За допомогою свічки-обігрівача можна зігрітися, а якщо зробити декілька таких приладів, то реально обігріти невелику кімнату. Але використовувати такий спосіб обігріву потрібно дуже обережно та не забувати про пожежну безпеку. Також слід пам’ятати, що під час горіння в приміщенні може накопичуватися чадний газ.

Як зробити обігрівач зі свічки

Для того, щоб в домашніх умовах зробити такий обігрівач, вам знадобиться:

  • металева консервна банка;
  • скляна банка об`ємом 200 мл з металевою кришкою;
  • соняшникова олія;
  • фольга;
  • товстий гніт або шнур з натуральних тканин;
  • стійка та надійна дощечка;
  • металевий куточок або зігнутий шматок металу, який можна прикрутити до дощечки.

Далі всі ці матеріали потрібно зібрати в одну конструкцію. Спершу наповнюємо банку олією, в кришці потрібно зробити отвір за допомогою викрутки й пропустити крізь нього гніт з натуральних тканин. Потім до дощечки, яка має бути трішки більшою за розмір банки, треба прикрутити металеву пластину за допомогою саморізів. На іншому кінці дощечки потрібно закріпити консервну банку шийкою вниз.

На дно консервної банки потрібно викласти фольгу, таким чином більша частина тепла від свічки осідатиме саме на стінках. Під час горіння свічки тепло підійматиметься і нагріватиме банку, а вже від її стінок рівномірно прогріватиметься повітря в приміщенні.

Як вибрати обігрівач для дому

На ринку представлена велика кількість приладів, що виробляють тепло, вони відрізняються за своїми технічними характеристиками, показниками ефективності та економічності. Популярними серед українців є такі обігрівачі:

  • тепловентилятори: мобільні та недорогі, але досить шумні й сильно сушать повітря;
  • керамічні панелі: один із найекономніших видів альтернативного опалення, для обігріву 20 кв. м достатньо однієї панелі потужністю 1 кВт. Можуть бути як додатковим джерелом обігріву, так і основним;
  • оливна батарея: коштує не дорого, не пересушує повітря і її можна легко переносити в кімнату, яку хочете нагріти. Але такий спосіб обігріву не дуже економічний та ефективний;
  • інверторні кондиціонери: не пересушує повітря, може працювати як обігрівач взимку та охолоджувати повітря влітку, але сам прилад та процес установки коштують дорого;
  • UFO: не пересушує повітря, чудово підходить, якщо потрібно обігріти невелику зону. Основний мінус – це безпека, є вірогідність отримати опік при необережному використанні.

Раніше ми писали, як підготувати житло до опалювального сезону 2023 року, а також чим відрізняються генератори і як вибрати кращий.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.