Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як вибрати найкращий обігрівач для дому та підготуватись до зими – повний гід

Розповідаємо, як забезпечити свій дім теплом, та які обігрівачі найбільш економні та ефективні

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Попит серед українців мають шість видів обігрівачів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Маючи минулорічний досвід проходження зими в екстремальних умовах, українці все частіше задумуються про альтернативні способи обігріву оселі. Особливо гостро це питання постає з наближенням холодів.

На ринку представлена велика кількість приладів, що виробляють тепло, але при виборі варто враховувати ефективність пристрою та його економічність, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Пристроїв, що генерують тепло, на ринку дійсно багато. Вони відрізняються за своїми технічними характеристиками, показниками ефективності та економічності. Попитом серед українців користуються такі обігрівачі:

  • Інверторні кондиціонери

Використовуючи 1 кВт електрики, прилад віддає у середньому від 3 до 5 кВт теплової енергії. Цей спосіб опалення екологічний, та не пересушує повітря на відміну від інших. Також варто зазначити, що такий обігрівач буде експлуатуватись не тільки взимку. Влітку він може працювати як звичайний кондиціонер для охолодження приміщень. Однак процес установки та сам прилад обійдуться недешево.

  • Оливна батарея

Ефективність такого способу опалення у середньому від 1 до 2 кВт. Працює за принципом природної конвекції. Плюсом оливних батарей можна виділити їх мобільність, адже пристрій можна переносити в іншу кімнату або приміщення. Коштує він відносно небагато. Батарея не пересушує повітря, але є не дуже економічною та ефективною. Щоб прогріти кімнату, їй потрібно досить багато часу.

  • Керамічні панелі

Для обігріву 20 кв. м достатньо однієї панелі потужністю 1 кВт. Вважається, що керамічна плита-обігрівач є одним із найекономніших джерел тепла. Новинка, на думку експертів ринку, підійде як для квартири, так і для приватного будинку. Такі панелі можуть бути як додатковим джерелом обігріву, так і основним.

  • Тепловентилятори

Потужність такого обігрівача становить в середньому від 2 до 2,5 кВт. Серед плюсів можна виділити його мобільність та простоту у використанні. Проте мінусів у такого способу зігрітися значно більше. Тепловентилятором важко прогріти кімнату, вони шумні та сильно сушать повітря.

  • UFO

Досить вигідний пристрій, якщо потрібно прогріти одну невелику зону. Наприклад, модель потужністю 1800 Вт споживає близько 15 кВт за 8 годин роботи. Такі обігрівачі часто ставлять на терасах кафе, заміських будинках та в офісах. Передача тепла у такого обігрівача відбувається досить плавно, інфрачервоне світло гріє предмети навколо, а отже UFO не пересушує повітря. Мінус такого обігрівача – безпека. Через сильне нагрівання зовнішньої сторони пристрою при необережному поводженні можна отримати опіки.

Отож вибір правильного пристрою для альтернативного опалення залежить від багатьох факторів. Необхідно звернути увагу на тип приміщення, в якому буде використовуватись обігрівач, його безпеку та ефективність.

Раніше ми писали про 5 способів зробити свою квартиру теплішою без опалення, а також що варто обов'язково зробити перед початком опалювального сезону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.