Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Нафтогазу скаржаться на неповернення переплати — як отримати свої гроші назад

Розповідаємо, що робити споживачам, які випадково сплатили за газ своїм колишнім постачальникам

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Нафтогазі пояснили, як повернути переплату

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після автоматичного переведення до державної компанії, деякі споживачі сплачували рахунки за газ колишньому постачальнику, однак цю переплату їм ніхто не повернув.

У пресслужбі Нафтогазу пояснили, куди потрібно звертатися, щоб отримати назад свої гроші.

Переплата за газ

У Нафтогазі повідомили, що кошти від колишнього постачальника до нового автоматично не перераховуються, тому що для цього не існує відповідного механізму.

Споживачам, які стикнулися з такою проблемою, радять звернутися до постачальної компанії, куди були відправлені гроші, з відповідною заявою. Колишній постачальник не має права відмовити у поверненні переплати, це передбачено законодавством України.

У Нафтогазі нагадали реквізити для оплати рахунків онлайн

Сплатити рахунки за газ можна онлайн через будь-який банк або платіжну систему. У призначенні платежу необхідно вказати:

  • ПІБ;
  • адресу;
  • номер особового рахунку;
  • показники лічильника;
  • період оплати.

Після цього потрібно вказати реквізити, за якими споживач сплачуватиме рахунок.

Отримувач: ТОВ Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", ЄДРПОУ 40121452, п/р UA893004650000000260323012042 в АТ "Ощадбанк" м. Києва, МФО 300465.

Некоректні дані в платіжках

Якщо споживач систематично отримує некоректні платіжки за газ, необхідно звернутись до облгазу та вимагати зробити звірку показань, тому що правильно та своєчасно фіксувати показання лічильника – їх обов’язок.

Звіряти показання облгази мають як мінімум кожні пів року, це передбачено кодексом газорозподільних мереж. У випадку некоректних показань варто звернутись офіційним листом до свого облгазу, у ньому необхідно описати ситуацію та вимагати провести контрольне зняття показань лічильника, а також зробити перерахунок відповідно до фактичних даних.

Якщо в облгазі відмовляються робити звірку показань, Нафтогаз рекомендує звертатися до НКРЕКП не просто зі скаргою про порушення з боку облгазів, а й вимагати провести їх перевірку на предмет дотримання ліцензійних умов.

Раніше ми писали, як оформити субсидію, якщо немає опалення або газу. Також ми розповідали, як можна економити на доставці газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.