Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Масові скарги на некоректні платіжки за газ: у Нафтогазі пояснили, що відбувається

Розповідаємо, де зберігаються всі дані лічильників та чому споживачі отримують некоректні платіжки

Фото: Нафтогаз, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Нафтогазу досі скаржаться на некоректні дані в платіжках

Фото: Нафтогаз, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Нафтогазу масово скаржаться на компанію після отримання некоректних платіжок. Однак фіксує споживання газу та потім передає його оператору ГТС саме облгаз, тому Нафтогаз до показань лічильників непричетний та не може їх змінювати.

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Де зберігаються всі дані лічильників

Після того, як клієнти збанкрутілих регіональних постачальників газу масово перевелись на обслуговування в Нафтогаз, більшість людей встигли заплатити за спожитий газ своїм колишнім постачальникам та ніяк не можуть повернути переплачені гроші.

Також часто виникають непорозуміння між клієнтами та новим постачальником. Тому що у платіжках постачальник газу виставляє лише місячне споживання газу (різницю між показаннями лічильника).

Через це споживачі отримують платіжки з сумами або значно більшими, або відчутно меншими. Оскільки в платіжках не вказані показники споживання газу, а вказана лише різниця між ними, люди не можуть звірити дані та зрозуміти, звідки взялися зовсім інші суми.

У Нафтогазі повідомляють, що компанія не несе відповідальності за показання лічильника, які споживач передає своєму облгазу. Саме облгаз має правильно зафіксувати показання, які він отримав і передати їх далі. Також при зміні постачальника газу нічого в цьому механізмі не змінюється, облгаз все одно займатиметься розподілом газу та постачанням його до будинків.

У постачальних компаній немає доступу до реальних показань лічильників споживачів. Компанії відправляють платіжки опираючись лише на дані, які передав їм облгаз. Тому, якщо споживачі систематично отримують некоректні платіжки, насамперед необхідно звернутись до свого облгазу та вимагати від фахівців зробити звірку показань лічильників особисто.

Чому виникають проблеми в облгазах

Проблеми можуть виникнути, якщо користувачі передали дані одразу кількома способами, показники плутаються та виникають складнощі. Для коректного відображення даних необхідно надіслати свідчення тільки за допомогою одного способу. Якщо надіслати декілька разів через різні платформи, то може відбутися подвоювання значень.

У споживачів, які невчасно подають показники, розрахункове визначення використаного газу може бути меншим або більшим від фактичного.

Раніше ми розповідали, як передати показання лічильників, щоб їх зарахував облгаз. Також ми писали, як можна отримати рахунок, якщо Нафтогаз не надсилає платіжки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.