Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не переплачуйте комуналку дарма: як можна економити на доставці газу

Банки щоразу знімають комісію за оплату комунальних послуг, на чому можна значно економити

Фото: Depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть економити на оплаті доставки і споживання газу

Фото: Depositphotos. Колаж: Pro Гроші

Протягом року ціна доставки блакитного палива і споживчі тарифи незмінні. Тобто українці за послугу постачання щомісяця платять однакому суму. За користування газом, коли немає опалення, розмір платежу також більш-менш стабільний.

Деталі повідомляє пресслужба 104.ua на Facebook-сторінці.

Багато українців кожного місяця окремо сплачують за доставку і споживання через банківські додатки на мобільному телефоні або через сайт, оскільки це швидко і зручно. Але фінансові установи щоразу знімають на свою користь комісію, тож люди втрачають орієнтовно 5-10 грн на проведенні платежу.

Маючи привілей незмінної вартості протягом року, досить вигідно здійснювати оплату за послуги одразу на півроку чи рік. Якщо за одну операцію ви не помічаєте фінансові втрати, то порахувавши розмір комісій за всі платежі за останні 12 місяців, зрозумієте, що банки отримують чималу частку за рахунок погашення комуналки.

"Обираючи варіант оплати за декілька періодів, ви зекономите на комісії. Це особливо вигідно для споживачів, котрі споживають небагато газу. Наприклад, сума до сплати щомісяця складає 10-15 грн, а комісія банку орієнтовно 5-10 грн", – пояснила пресслужба.

Способів здійснити оплату існує багато, вони задовольнять потреби усіх категорій споживачів. Зокрема можна відвідати особистий кабінет 104.ua, скористатися чат-ботами у месенджерах, застосунком банку, де ви обслуговуєтеся, або ж прийти з грошима до відділення Укрпошти/фінустанови.

Клієнтам не повертають гроші після подвійної оплати

Досі велика частина українців скаржиться, що їм не повертають разову оплату за спожитий газ, яку вони провели наприкінці весни у травні. Тоді людей без попередження перевели на обслуговування Нафтогазом, але платіжки прийшли від попереднього постачальника. Тож гроші також були переведені на рахунки операторів ГТС, хоча мали надійти новій компанії.

Відтоді з’явилася переплата, яку облгази не повернули. А Нафтогаз виставив рахунки за травень із тими самими сумами та обсягами. Отже українці заплатили двічі. Щоб отримати кошти назад, потрібно зібрати купу документів і подати до колишнього газзбуту. Хоча це не є гарантією повернення.

За словами Лариси Миколаївни із Білої Церкви, "оператор ГТС надіслав квитанцію за травень, яку одразу оплатили – майже 800 грн". Через деякий час така ж платіжка прийшла від Нафтогазу, яку теж довелося погасити. Жінка, як і більшість українців, не знала, що з травня її перевели на постачальника "останньої надії".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що пільговий тариф на електрику більше не діє. Також ми повідомляли, яку субсидію отримуватимуть українці цієї зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.