Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці втратили субсидію, а "Дія" не приймає заяву – в ПФУ пояснили, куди звертатися

Перед опалювальним сезоном автоматичне перепризначення субсидій для декого з отримувачів не відбулося

Фото: Pexels, УНІАН, ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Автоматичний перерахунок субсидій може не відбутися

Фото: Pexels, УНІАН, ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Попри те, що перед опалювальним сезоном українцям обіцяли автоматично перепризначити субсидії, деякі громадяни не змогли отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

Що робити у такому випадку – пояснили у пресслужбі Пенсійного фонду.

Українка, яка отримувала субсидію протягом останніх кількох років, зауважила, що у жовтні 2022 року виплати припинилися. До того ж автоматичний перерахунок не відбувся.

"Отримували субсидії кілька років, в жовтні виплат не було. Хоча, пишуть, що тим, хто отримував – звертатись не треба, буде нарахована автоматично. Звернулись до ЦНАПу, там відповіли, що передали справу у Пенсійний фонд", – пояснила жінка.

Вона також розповіла, що подала повторну заяву на призначення виплат через "Дію". Однак відповіді не отримала.

Як відреагували у ПФУ

У Пенсійному фонді пояснили, що у такому випадку потрібно звернутися за консультацією до фахівців.

Наприклад, на "гарячу лінію" Контакт-центру Пенсійного фонду України за номерами телефонів:

  • 0-800-503-753;
  • 044-281-08-70;
  • 044-281-08-71.

Також можна звернутися до одного із сервісних центрів головних управлінь Пенсійного фонду України. Там мають допомогти розв'язати подібні питання. Адреси можна знайти за посиланням.

З оформленням субсидій виникли проблеми

У 2023 році повноваження з виплати та нарахування субсидій передали ПФУ. Для отримувачів субсидій, яким автоматично подовжили цю допомогу, нічого не змінилося. Водночас складнощі відчули жителі Харківської області, які тільки почали звертатися за призначенням допомоги.

Річ у тім, що виплати призначають за даними "Реєстру застрахованих осіб". І саме на цьому етапі виникає чимало проблем – більшість звернень не проходить перевірку Реєстру: не збігаються номер паспорта, прізвище або інші дані. Людям доводиться додатково звертатися до Пенсійного фонду для уточнення інформації.

Фахівці назвали складнощі тимчасовими, вони виникають у перехідний період. Також українцям обіцяють, що надалі люди відчують переваги "Реєстру застрахованих осіб". У ньому міститься зведена вся інформація про заробітні плати, пенсії та інші дані українців.

Відтак громадяни зможуть подаватися на субсидії у будь-якому регіоні, не збираючи додаткові довідки. Це має розв'язати проблему тимчасово переміщених осіб.

Раніше ми розповідали про те, як виплачуватимуть субсидії з 1 лютого. Також ми пояснювали, як дізнатися, якому домогосподарству відмовлять у допомозі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.