Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Субсидії з 1 лютого виплачуватимуть по-новому – до чого готуватися українцям

В Пенсійному фонді пояснили, що зміниться у виплатах допомоги на оплату комунальних послуг

Фото: УНІАН, ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Механізм виплат субсидій змінюється

Фото: УНІАН, ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Вже з лютого 2023 року українці, які отримують субсидії, повинні будуть знімати гроші з рахунків та самостійно переказувати їх комунальним підприємствам за спожиті послуги.

Про це в коментарі Суспільному розповіла заступниця керівника ГУ Пенсійного фонду в Житомирській області Світлана Антонюк.

Вона пояснила, що раніше пільгову оплату за водо-, теплокористування, електроенергію та інші житлово-комунальні послуги розподіляли відділення Ощадбанку та Укрпошти.

Однак з 1 лютого можливість безготівкової оплати пільг за користування житлово-комунальними послугами скасовується.

"Якщо людина відкрила рахунок у банку, то ці гроші будуть нараховуватися туди. І це будуть гроші людини. Якщо людина не відкрила рахунок у банку або не подала інформацію про те, куди потрібно переказувати ці виплати, гроші надходитимуть в Ощадбанк", – зазначила Антонюк.

Вона додала, що в останньому випадку людині потрібно буде підійти в Ощадбанк і отримати ці гроші, а після цього відкрити особистий рахунок у цьому або в іншому банку – для подальшої можливості перерахування грошей.

За комуналку потрібно буде платити самостійно

У Пенсійному фонді пояснили, що, починаючи з лютого, відділення Ощадбанку не будуть перераховувати гроші на надавачів комунальних послуг, як це було раніше.

"Людина повинна сама зняти ці гроші й сама сплатити за користування житлово-комунальними послугами безпосередньо комунальним підприємствам та організаціям", – зазначила Антонюк.

Що стосується пенсіонерів, вони й далі, за бажанням, можуть отримувати субсидію через відділення Укрпошти у день виплати пенсії.

Українці непенсійного віку повинні визначитися, як хочуть отримувати субсидії:

  • або відкрити рахунок у банківській установі, і ці гроші будуть надходити туди;
  • або продовжувати отримувати житлові субсидії у відділеннях Укрпошти.

Доставляння таких грошей додому, як було раніше, скасовується. Це не стосується лише тих пенсіонерів, яким виплати будуть доставляти додому разом із пенсіями.

Раніше ми пояснювали, які доходи враховують під час призначення субсидій. Також ми розповідали, як змінився механізм призначення субсидій у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.