Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці можуть не отримати субсидії – кого стосується

Пояснюємо, чи можуть призначити субсидію тому, хто має право на пільги для оплати комуналки

Фото: УНІАН, Unsplash. Коллаж: Pro Гроші

Українцям пояснили, хто не отримає субсидії

Фото: УНІАН, Unsplash. Коллаж: Pro Гроші

Деякі українці можуть не отримати субсидію, якщо вони вже оформили пільги на оплату комунальних послуг.

Про це повідомив Telegram-канал "Соціалка.ua".

Так, субсидії та пільги на оплату комуналки не можна отримувати одночасно. Якщо ж людина, яка входить до складу домогосподарства, має право на отримання і субсидії, і пільги на оплату житлово-комунальних послуг – за її вибором призначається лише одна з виплат.

Це передбачено пунктом 13 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21 жовтня 1995 № 848 (зі змінами).

Водночас, якщо пільговик не проживає за місцем реєстрації, домогосподарству можуть призначити субсидію при пред'явленні відповідних доказів.

Чи вплинуть виплати на призначення субсидій

У Пенсійному фонді роз'яснили, що при розрахунку субсидії допомога від міжнародних організацій до сукупного доходу сім’ї не враховується.

Крім того, відповідно до постанови Кабміну № 632 "Деякі питання виплати державної соціальної допомоги", до середньомісячного сукупного доходу не включаються такі види соціальних виплат:

  • допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО);
  • компенсація витрат за тимчасове розміщення ВПО, які перемістилися у період дії воєнного стану.

Наразі українці можуть оформити субсидії на одну із послуг:

  • житлових послуг – послуг з управління багатоквартирним будинком;
  • комунальних послуг – послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  • абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, зокрема за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком та витрат на комунальні послуги в такому будинку (абонентська плата з постачання теплової енергії, гарячого водопостачання, централізованого постачання холодної води);
  • на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Раніше ми пояснювали, куди потрібно звертатися, щоб отримати субсидію на газ. Також ми писали про те, чи мають право переселенці та біженці на субсидію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.