Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це точно замінить дрова чи газ! Чим можна опалювати будинок взимку

Розповідаємо про недорогу сировину, яка допоможе вам не замерзнути в опалювальний сезон

Колаж: Pro Гроші

Ця сировина може замінити дрова чи газ

Колаж: Pro Гроші

Зараз майже всі українці думають, чим же краще опалювати будинок взимку. Дехто вже зробив запаси дров на зиму, хтось купив пелети чи вугілля, а хтось сподівається зігрітися газом. Однак є й альтернативні варіанти.

Про це пише today.ua.

Чим можна опалювати будинок, окрім дров?

Вугілля. Здебільшого люди віддають перевагу антрациту. Цей вид вугілля має найкращі паливні характеристики. Витрати в нього мінімальні, а от тепловіддача та горіння – максимальні.

Одна тонна антрациту стартує від 6 000 гривень. Щоб обігріти будинок площею 100 кв. м, на три місяці знадобиться приблизно 3 тонни вугілля.

Брикети. Ця сировина зберігає високу температуру горіння. Брикети згоряють протягом однієї-півтори години, але продовжують тліти ще кілька годин.

Ціни на паливні брикети починаються зі 180 грн за 10 кг. Чим більше купувати, то вигідніше.

Пелети. Цей вид сировини легко транспортувати. Вони утворюють безбарвний дим, не виділяють неприємних запахів при згорянні та довго зберігаються.

Однак головний мінус такого виду палива – ціна. Коштують пелети від 10 000 грн за тонну.

Шахраї активізувалися – як хочуть заробити "на холоді"

Раніше ми писали, що на сайтах багато оголошень про купівлю та продаж дров, буржуйок чи електричних обігрівачів. Однак оголошень від аферистів там не менше.

Коли ви їм зателефонуєте, то вони проситимуть, щоб ви спочатку переказали гроші, а вже потім вам надішлють товар, пояснюючи: "Розумієте, важкі часи, ледве на їжу грошей вистачає. Хвилююся, а що ви мене кинете?!". Не вірте цьому, адже це маніпуляція.

Аферист одразу просить передоплату, а ви, щоб довести, що ви чесна людина, погодитеся. Однак після того, як ви надішлете гроші шахраям, телефон продавця буде вимкнений.

Звісно, історія з передоплатою не нова. Але нині з’явилися нові хитрощі. Аферист ненароком скаже: "У мене тут вантаж для ЗСУ". Це ще одна маніпуляція.

Шахрай може сказати: "Там велика машина, можу ваше замовлення туди додати. Тільки киньте 1 500 гривень на бензин, щоб авто швидше поїхало до хлопців із ЗСУ".

Ці слова вам скажуть спеціально, адже у такий нелегкий час більшість людей досить вразливі.

Раніше ми писали про те, що відбувається з цінами на дрова. Також ми пояснювали, скільки коштує встановлення твердопаливного котла та дрова на всю зиму. Крім того, сайт Pro Гроші писав, скільки українцям потрібно дров для опалювального сезону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.