Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зима вже близько: скільки українцям потрібно дров для опалювального сезону

Основні потреби будуть у тих областях, які знаходяться близько до бойових дій

Колаж: Pro Гроші

В Україні проведуть санітарні рубки

Колаж: Pro Гроші

Для опалювального сезону 2022-2023 українцям потрібно понад 5 мільйонів кубометрів дров. Наприклад, у довоєнний час люди використали лише 3,1 мільйона кубометрів для опалення будинків.

Про це в ефірі телеканалу Рада заявив міністр захист довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, пише agronews.ua.

"За тими попередніми підрахунками, які ми провели — українцям потрібно понад 5 мільйонів кубометрів дров. Це більше, ніж у 2021 році. Тоді потреба була обсягом десь 3,1 мільйон кубометрів", — сказав Руслан Стрілець.

Влада збирається забезпечити запаси в 5,5 мільйона кубометра. Для цього використають ліміти дров, що залишилися та проведуть санітарні рубки. Ці обсяги не завдадуть шкоди ні екології країни, ні лісовому господарству.

"Основні потреби будуть у тих областях, які знаходяться близько до територій ведення бойових дій, а також у тих населених пунктах, де будуть перебої постачання газу", – додав чиновник.

Де найдешевші та найдорожчі дрова в Україні

Раніше ми писали, найнижча ціна на дрова зафіксована у Чернігівській області. Вона коливається від 600 до 700 грн за метр кубічний.

Водночас, у південних та західних регіонах ціни майже вдвічі вищі – 1100-1200 грн за метр кубічний.

"Ціна на дрова різниться в залежності від регіону і залежить від вартості заготівлі. У середньому, 1 куб дров’яної деревини, яка знаходиться в лісі, коштує близько 1100 грн", – повідомив керівник Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець.

Також читайте про те, що газ взимку обійдеться українцям дорожче. Також сайт Pro Гроші розповідав, що в Україні може побільшати одержувачів субсидій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.