Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Проблемний лічильник: в YASNO пояснили, куди звертатись споживачам

Розповідаємо, куди звертатись та хто може допомогти, якщо виникають технічні проблеми з лічильником електроенергії

Фото: Pexels

Куди звертатись, якщо лічильник неправильно рахує світло

Фото: Pexels

До контакт-центру компанії YASNO щодня звертаються десятки тисяч споживачі для передачі показників лічильників, з питаннями про нарахування та енергоефективних товарів. Оскільки компанія лояльно відноситься до своїх клієнтів, операторам часто доводиться чути питання, які стосуються діяльності інших підприємств.

Про те як діяти, якщо в клієнта несправний лічильник електроенергії відповіли в компанії YASNO.

Доволі часто клієнти вважають, що їх лічильник неправильно рахує спожиту електроенергію або він навіть загорівся. З такими проблемами люди звертаються за допомогою до операторів контакт-центру YASNO, але це не в їх компетенції. Допомогти в таких ситуаціях може оператор системи розподілу, саме він займається технічними питаннями щодо лічильників, таки як:

  • заміна;
  • технічна перевірка;
  • опломбування;
  • параметризація тощо.

Також, саме оператор системи розподілу, щомісяця здійснює розрахунок обсягу споживання. Це відбувається на основі даних, які передав сам споживач, або автоматично переданих показань. Якщо жодним зі способів оператор не отримав дані — обсяг визначається за середньодобовим споживанням клієнта.

Далі оператор системи розподілу розрахує скільки кВт∙год використав споживач та передає дані постачальнику — компанії YASNO. На основі отриманої інформації компанія застосовує чинний тариф, робить нарахування та виставляє рахунки споживачам.

YASNO — бренд, під яким працює група компаній з постачання електроенергії, які забезпечують потреби 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів. Компанія постійно модернізується, розвиває онлайн-обслуговування та прагне забезпечити клієнтам сервіс європейського рівня.

Як відредагувати платіжки за електроенергію на окупованих територіях

У випадку, коли територія деокупована, в домі ніхто не жив, а споживач бачить, що має заборгованість за світло, потрібно надати актуальні показання лічильника. Заборгованість може бути значно більша від реальної, оскільки рахунок сформовано на основі середньодобового споживання. За правильними показниками проведуть перерахування за весь період, коли вони не передавались.

Якщо помешкання зруйновано, але борг за електроенергію нараховано по середнім показникам, для того, щоб провели перерахунок, треба отримати довідку про зруйноване майно та надати її постачальнику послуг. Адже оператор розподілу може не знати, що квартиру зруйновано.

Інколи виникають випадки, коли власник/власниця не знає, чи вціліла квартира, не планує повертатися, а нарахування продовжуються. В таких випадках можна:

  • передавати останні показання лічильника, якщо всі прилади вимкнені й у квартирі ніхто не живе;
  • попросити родичів або сусідів записувати актуальні показники та передавати їх власнику.

Також, за умови, що у районі, де знаходиться квартира, безпечно і нема обстрілів, зняти актуальні показники може контролер, його дані будуть пріоритетними під час нарахувань.

Раніше ми писали, як автоматично передавати показники лічильника, а ще якими будуть графіки відключень електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.