Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Жіночі купе мають свої правила: що суворо заборонено робити

Компанія зазначає, що в зонах загального користування потягу ведеться відеоспостереження

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

УЗ розповіла про деякі правила

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Після того, як Укрзалізниця запустила рейс жіночих купе, то компанія розробила й інструкцію з правилами поведінки в них. Зокрема, просять одягатися, виходячи з купе, не запалювати свічок і не вживати алкогольні напої.

Про це пише Центр транспортних стратегій.

Про що просять пасажирок поїздів

Дівчат і жінок, які подорожують Укрзалізницею, просять утриматися від:

  • паління цигарок;

  • вживання алкогольних напоїв (натомість жінки можуть користуватися власною онлайн-бібліотекою УЗ та чайним меню);

  • "обливання" парфумами в купе.

Компанія нагадала, що в зонах загального користування потягу ведеться відеоспостереження, тому на виході з купе пасажирок просять одягатися, щоб "не додавати пікантності цим відеозаписам".

А от два наступних правила стосуються чоловіків. Перше говорить про те, що працівники потягу та воєнізована охорона можуть заходити до купе в разі необхідності. Друге попереджає, що чоловіки, які проводжають жінок, не можуть заходити до вагонів. Вони можуть лише підходити до дверей купе, але не далі.

Також варто памʼятати, що пасажирки мають право залишати скарги на тих, хто порушує правила чи заважає. Зробити це можна в застосунку Укрзалізниці, у чат-боті в Telegram і за номером 0 800 503 111.

Що відомо про "жіночі купе"

Наприкінці травня 2023 року в Укрзалізниці повідомили про запровадження "жіночих купе". Таким чином в компанії мають намір допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше, пересуваючись поїздом.

Тестування таких купе тривало протягом кількох місяців.

"Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, посилене патрулювання та невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", – зазначили в компанії.

До того ж у 2010 році Укрзалізниця вже намагалася запустити таку послугу, однак на неї не було високого попиту серед пасажирів, тому розробку проєкту призупинили.

Навіщо створили окремі вагони для чоловіків та жінок

Автори відповідної петиції пропонували запустити такі вагони у потягах Укрзалізниці, які прямують маршрутом довше за 6 годин для того, аби пасажири не відчували дискомфорт через присутність в купе або плацкарті осіб протилежної статі.

Раніше ми писали про те, що пасажирам Укрзалізниці запропонували вирішення найголовнішої проблеми серпня. Також ми розповідали, які додаткові потяги запустила Укрзалізниця у серпні.

Ще сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця змінила розклад низки поїздів і розповідав, куди доїхати стане важче. А також ми повідомляли, як Укрзалізниця штрафує за безквитковий проїзд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.