Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця запускає "жіночі купе": коли можна купувати квитки

Розповідаємо, коли та за якими напрямками розпочнуть курсувати потяги з такими купе

Фото: УНІАН, Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Квитки в "жіноче купе" вже доступні для українців

Фото: УНІАН, Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

В додатку Укрзалізниці вже можна придбати квитки в "жіноче купе". Відомо, що курсувати вагони з такими купе розпочнуть з 30 червня 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Куди можна буде доїхати в спеціальних купе?

Зазначається, що в останній день червня залізнична компанія розпочне бета-тестування "жіночих купе" за чотирма напрямками:

  • Харків – Львів;
  • Дніпро – Трускавець;
  • Київ – Ужгород;
  • Київ – Кривий Ріг.

Вже придбати квитки в "жіноче купе" через мобільний додаток Укрзалізниці можна за напрямком Трускавець – Дніпро на 30 червня 2023 року. Важливо, що квитки в такі купе у касах на залізничних вокзалах та на сайті УЗ поки що недоступні.

Скільки коштують квитки?

Поїзд №42 виділив один вагон, передбачений лише для жінок. Вартість квитків становить 678 гривень за одне місце, така ж ціна встановлена й для місць у звичайних купе.

Квитки в "жіноче купе"
Квитки в "жіноче купе"
Фото: Укрзалізниця

Що відомо про "жіночі купе"?

Наприкінці травня 2023 року в Укрзалізниці повідомили про запровадження "жіночих купе". Таким чином в компанії мають намір допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше, пересуваючись поїздом.

Відомо, що тестування таких купе відбуватиметься протягом кількох місяців, однак остаточне рішення буде ухвалено в залежності від реального попиту та відгуків пасажирів.

"Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, посилене патрулювання та невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", – зазначили в компанії.

До того ж у 2010 році Укрзалізниця вже намагалася запустити таку послугу, однак на неї не було високого попиту серед пасажирів, тому розробку проєкту призупинили.

Навіщо хочуть створити окремі вагони для чоловіків та жінок?

Автори відповідної петиції пропонують запустити такі вагони у потягах Укрзалізниці, які прямують маршрутом довше за 6 годин для того, аби пасажири не відчували дискомфорт через присутність в купе або плацкарті осіб протилежної статі.

Раніше ми розповідали, як Укрзалізниця підготувалася до літнього сезону. Також ми писали, як з 1 червня змінилася вартість квитків на потяги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.