Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця хоче запустити "жіночі купе" – що треба знати пасажирам

Запровадження таких купе може допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

В українських поїздах можуть з'явитися "жіночі купе"

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

В Укрзалізниці розглядають можливість запровадження "жіночих купе". Таке рішення у компанії ухвалили після петиції про роздільні вагони. Наразі послугу з купівлі квитків у такі купе можливо реалізувати лише через мобільний застосунок УЗ.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Запровадження "жіночих купе"

У компанії зазначили, що такі купе тестуватимуть упродовж декількох місяців. Проте остаточне рішення про масштабування ухвалять в залежності від реального попиту та відгуків пасажирів.

"Безпека українців, незалежно від гендеру, є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", – йдеться у повідомленні.

В Укрзалізниці також наголосили, що таким чином вони хочуть допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше, пересуваючись поїздом.

Загалом, для запровадження такого нововведення потрібно:

  • розробити IT-рішення;
  • внести зміни до нормативних актів;
  • проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

Відомо, що у 2010 році Укрзалізниця вже намагалася запустити таку послугу, проте на неї не було високого попиту серед пасажирів, тому розробку проєкту призупинили.

Окремі вагони для чоловіків та жінок

В Україні створили петицію про створення окремих вагонів для жінок та чоловіків. Автори документа закликають запустити такі вагони у потягах Укрзалізниці, які прямують маршрутом довше за 6 годин. Адже, коли є необхідність сну, у купейних чи плацкартних вагонах пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі.

Також це рішення допоможе уникнути нав'язливої поведінки щодо інших пасажирів, умисних дотиків тощо. До того ж жінки та чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, а робити це у присутності представника іншої статі дискомфортно та незручно.

Раніше ми розповідали, що Укрзалізниця збудує новий маршрут для поїздок в Європу. Також ми писали що залізнична компанія змінила правила проїзду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.