Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця обмежила продаж квитків на міжнародні рейси – що змінилося

Щоб боротися зі спекулянтами, УЗ змінила правила продажу білетів на ажіотажні рейси

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Зміни в правилах продажу квитків на потяг

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця продовжує викорінювати з практики дії перекупщиків, які наживаються на громадянах, перепродуючи квитки на найбільш популярні міжнародні рейси.

Деталі повідомила пресслужба УЗ на офіційному сайті.

Під початку повномасштабного вторгнення з’явилося чимало маршрутів, на які завжди є великий попит. Йдеться про поїздки за кордон, особливо у Польщу. Спекулянти зрозуміли, що на таких рейсах можна заробити, перепродуючи за вищою ціною білети людям, які не встигли їх придбати. Щоб унеможливити подальші масові закупівлі, Укрзалізниця заборонила продавати квитки на ажіотажні рейси, зокрема № 67/68 Київ – Варшава – Київ, у касах залізничних вокзалів.

Знайти доступні білети відтепер можна лише онлайн, використовуючи всі можливі офіційні канали, наприклад, сайт УЗ, додаток або чат-бот у месенджерах. Також замовникам обмежили кількість – не більше чотирьох квитків в одні руки. Кожен охочий має 20 днів, протягом яких є змога замовити квитки на надпопулярний рейс

"Втім, перекупщики не схотіли втрачати повністю доходи й розпочали полювання на квитки з повернень. Ми знайшли оголошення в мережі, де пропонували квитки на Варшаву за комісію. Відслідкували, куди ведуть ниточки, хто здійснював повернення з порушенням встановлених правил. Перекупщики могли вихоплювати до 90 квитків на місяць лише на варшавський рейс", – зауважили в пресслужбі компанії.

Тому здійснили перевірку співробітників і виявили осіб, які допомагали отримувати доступ до більшої кількості білетів. Всіх недобросовісних працівників уже звільнили, аби вони не заважали встановлювати чіткість та прозорість в роботі національного залізничного перевізника.

Які ще зміни ввела компанія

Проте це не єдині нововведення. З 28 січня поточного року набули чинності деякі коригування в процесі продажу повернених квитків. Відтепер людям, які не встигли за 20 днів придбати проїзний документ, не потрібно в паніці шукати варіанти виходу з ситуації. Адже за один день до дати поїздки відкриватиметься продаж білетів, раніше повернутих на конкретний рейс. Буде можливість оплатити покупку між 08:00 та 09:00 ранку.

Нагадаємо, нещодавно Укрзалізниця вкотре призначила новий поїзд – зі Львова до Харкова та назад. Він почне курсувати з 1 лютого, проїжджатиме через Червоноград, Ковель, Вараш, Сарни, Житомир та інші станції. Час вирушення зі Львова – 18:06, прибуття до Харкова – о 19:15 наступного дня. У зворотному напрямку по непарних числах з 3 лютого рейс відправлятиметься з Харкова о 06:52 та прибуватиме о 07:04.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як запустити авіатрафік та що для цього потрібно. Також ми повідомляли, як Uber, Bolt та Uklon знищили бізнес "телефонного" таксі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.