Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ запустить електропоїзд, обладнаний за європейськими стандартами – графіки та маршрут

Українці отримають новий електропоїзд, укомплектований багатьма зручностями для пасажирів

Фото: УЗ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

УЗ призначила новий модернізований електропотяг

Фото: УЗ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український залізничний перевізник анонсував запуск електропотяга, який має багато модернізаційних переваг, тож слугуватиме зручним транспортним засобом для пасажирів.

Деталі повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Поїзд №7006 Кременчук – Полтава-Південна має приміське значення, тобто курсуватиме по обмеженому маршруту, минаючи станції Галещина, Козельщина, Ганнівка, Кобеляки, Ліщинівка, Санжари та Перещепине. Люди зможуть вирушити з Кременчука о 06:02, а прибудуть до місця призначення (Полтави) о 08:12. Перший рейс запланований на 10 лютого.

Укрзалізниця пишається започаткуванням нового маршруту, адже електропоїзд ЕР9М вдалося модернізувати власними потужностями компанії. Щобільше, протягом поточного року УЗ планує укомплектувати подібним чином мінімум два аналогічних потяги, щоб пасажири могли користуватися зручностями не тільки на одному рейсі.

Українців всередині електротранспорту чекатимуть такі модернізаційні особливості:

  • пандуси;
  • кріплення для велосипедів;
  • комфортні оновлені сидіння;
  • вбиральні зі сповивальними столиками;
  • оновлені системи освітлення та оповіщення;
  • інформаційні табло.

Як зазначила пресслужба компанії, УЗ аналізує залізничний досвід інших країн, особливо європейських, щоб перейняти позитивні сторони, які стосуються якості обслуговування та комплектації поїздів. З часом все більше хорошого з’являтиметься для клієнтів Укрзалізниці, користуватися послугами стане зручніше і комфортніше, тож громадяни частіше обиратимуть саме цей засіб пересування.

Додаткові потяги в Польщу

З 19 лютого почнуть курсувати поїзди №89/73 – 74/90 Харків, Київ – Перемишль та №67/19 – 20/68 Київ – Варшава, Хелм. Вони дозволять розвантажити інші ажіотажні рейси до Польщі, які набули неймовірного попиту з початку повномасштабного вторгнення.

Потяг №73/74 Харків – Перемишль відправлятиметься з Харкова по непарних числах о 14:07, до Перемишля прибуватиме об 11:13. У зворотному напрямку виїжджатиме по парних числах з 20 лютого о 13:45, до місця призначення повертатиметься о 10:01.

Поїзд №67/19 – 20/68 Київ – Варшава, Хелм відправлятиметься зі столиці щодня о 18:14, до Хелма прибуватиме о 4:55, до Варшави – о 10:12. З польської столиці починатиме рух о 17:45; з Хелма відправлятиметься о 23:45, до Києва прибуватиме о 13:07.

Квитки на всі рейси можна придбати заздалегідь у мобільному застосунку УЗ, в чат-боті та на офіційному сайті. Нагадаємо, що на деякі маршрути більше немає змоги купити білети у касах залізничних станцій. Ця міра необхідна для боротьби з перекупниками.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця обмежила продаж квитків на міжнародні рейси. Також ми повідомляли, що авіакомпанія МАУ вкотре змінила президента.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.