Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Укрзалізниці зʼявляться свічки для пасажирів – для чого вони потрібні

Свічки вироблені в Польщі й можуть горіти до 90 годин, повідомили в компанії

Фото: pexels, УЗ. Колаж: Pro Гроші

В УЗ будуть зміни

Фото: pexels, УЗ. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця буде роздавати свічки. Їх отримають пасажири, які прямуватимуть до міст, де є суттєві перебої зі світлом або воно взагалі відсутнє.

Про це пише УЗ.

Медіакомпанія "What Took You So Long?" та Український благодійний фонд "Перемога" запустили спільний гуманітарний проєкт.

Відтепер пасажири поїздів, які прямуватимуть до міст, де є суттєві перебої або відсутнє енергопостачання, отримають у подарунок синьо-жовті свічки з написом "Справжнє світло в серці кожного українця".

"Наразі ворог пошкодив близько 50% енергетичної інфраструктури. Саме тому мета цього проєкту — підтримати жителів населених пунктів, які знаходяться без світла, а інколи й без тепла", – йдеться у повідомленні.

Свічки вироблені в Польщі. Вони можуть горіти до 90 годин.

Які області залишаться без електроенергії 10 січня

Раніше ми писали, що в Україні станом на 10 січня підвищилося споживання електроенергії. Все через низьку температуру та сильний вітер у більшості регіонів. Також зросло споживання через промисловість та бізнес. Саме ці фактори сприяли збільшенню дефіциту потужності, у тому числі й у нічні години.

Тому, аби забезпечити баланс в енергосистемі, до областей доведені ліміти споживання. Вони діють упродовж всієї доби, а саме з 00:00 до 24:00.

У багатьох областях ліміти вже перевищені. Тому спеціалісти застосовують аварійні відключення. Все для збереження стабільної роботи енергосистеми.

Є нові пошкодження

В окремих регіонах через поривчастий вітер є пошкодження у мережах операторів системи розподілу. Наразі спеціалісти на місцях ведуть ремонтні роботи для швидкого відновлення.

Ще й досі залишається складною ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах, а саме на сході та півдні. Все через значні пошкодження електромереж внаслідок високої активності бойових дій.

"Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії", – йдеться у повідомленні.

Блекаут більше не загроза?

У Києві може більше не бути блекауту. Це станеться з середини лютого 2023 року. Про це в етері телемарафону заявив керівник Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, російські енергетики добре обізнані у тому, що столиця України — один із найскладніших регіонів об’єднаної енергосистеми. При цьому місто є дуже вразливим щодо обстрілів енергоінфраструктури, але вже зараз українські спеціалісти впроваджують план, завдяки якому Київ зможе уникнути тотальних відключень електроенергії після ворожих обстрілів.

Раніше ми розповідали, чому ціни на продукти зростуть найближчим часом. Також ми писали, яка ще країна може відчути на собі блекаут через війну Росії проти України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.