Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кличко попередив, як зміниться вартість проїзду у Києві у разі блекауту

Громадський транспорт у столиці кардинально змінить роботу, якщо світло зникне на кілька днів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякий громадський транспорт у Києві не працюватиме

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У разі повторного блекауту в Києві зупиниться рух метрополітену, однак автобуси продовжать виходити на маршрути та будуть безкоштовними.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

Як працюватимуть автобуси

У разі, якщо після нових ударів ворога по енергосистемі України відбудеться повна відсутність електропостачання в столиці, на всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть автобуси. Проїзд буде безкоштовним.

Кличко пояснив, що усі автобусні парки столиці забезпечені необхідним запасом пального та мають автоматичні джерела енергії. Зокрема, бензинові та дизельні генератори.

"Тому місто має змогу забезпечити мінімальний обсяг технологічного процесу для підготовки та випуску автобусів на маршрути", – зазначив мер.

Також на територіях автобусних парків облаштовані пункти обігріву для водіїв.

Як працюватиме метро

Рух поїздів метрополітену, в разі надзвичайної ситуації та відсутності енергопостачання, буде призупинений.

45 підземних станції метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги. Вхід на станції буде безкоштовним, але за однієї умови – потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу.

На станціях підземки будуть доступними:

  • інтернет-зв’язок;
  • електроенергія (можливість підзарядити мобільні телефони та інші гаджети);
  • питна вода;
  • санітарні вузли.

"Середня температура на станціях метро становить 12-14 градусів тепла. Тому треба одягати зимовий одяг та додатково мати теплі речі", – попередив Кличко.

Він також додав, що станції наземної ділянки метрополітену не будуть використовувати для потреб цивільного захисту. Тобто як укриття населення при виникненні надзвичайних ситуацій та під час дії повітряної тривоги.

Загалом Кличко запевняє, що в випадку надзвичайної ситуації столиця житиме і працюватиме, "але в дуже складних умовах".

У Києві може зникнути опалення

Раніше Кличко заявив, що з огляду на теперішній кризовий стан енергетичної мережі не виключено, що після одного з чергових масових ракетних обстрілів повністю вийде з ладу електро- та водопостачання, а також водовідведення.

Тоді доведеться здійснити процедуру зливання рідини з системи опалення у столиці, аби не допустити замерзання води у трубах. Це означає, що протягом тривалого часу, аж до весни, киянам доведеться жити без опалення.

"Якщо протягом 24 годин за температури -5 зовнішньої не буде опалення і води, нам потрібно буде зливати системи опалення в Києві, бо це може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення", – зауважив мер столиці.

Нагадаємо, Кличко раніше припустикав, коли припиняться відключення світла в Києві. Крім того, Кличко заявляв, що попри загрозу блекауту та труднощі з електропостачанням, в столиці встановлять новорічну ялинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.