Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ запустить кілька потягів між великими містами – розклад і маршрут

Компанія вирішила збільшити пропозицію місць, оскільки фіксує підвищений попит на маршрути в лютому

Фото: УНИАН, УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

УЗ додасть кілька рейсів на завантажені маршрути

Фото: УНИАН, УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запустить кілька потягів між Києвом, Івано-Франківськом і Львовом, враховуючи кількість охочих купити квитки на 16-18 лютого. Аби українці мали змогу відправитися в подорож, залізничний перевізник збільшить пропозицію місць.

Про це повідомила пресслужба УЗ в Telegram.

Компанія вирішила оперативно запустити додаткові рейси, хоча традиційно лютий не вважається активним сезоном. Утім з’явилося чимало охочих придбати квитки в другій половині місяця. Тож УЗ додасть на маршрути потяги виключно з нових вагонів, які поєднають курсуванням три українські міста.

Поїзд №195/196 їздитиме 16 та 18 лютого за таким розкладом:

  • відправлення з Києва о 07:37;
  • зупинка у Львові 14:46-15:06;
  • прибуття в Івано-Франківськ о 18:18.

Зворотній розклад поїзду №195/196 такий:

  • відправлення з Івано-Франківська о 19:25;
  • зупинка у Львові 21:54-23:05;
  • прибуття в Київ о 06:19.

Також пасажири зможуть добратися зі столиці в місто Лева і навпаки потягом №192/191. Він курсуватиме з 16 по 18 лютого, від’їжджаючи зі Львова о 11:55 і прибуваючи в Київ о 22:09. Купити квитки можна на офіційному сайті Укрзалізниці, в мобільному додатку, чат-ботах перевізника та в касах вокзалів.

Хто може безплатно їздити Укрзалізницею

Раніше ми розповідали, що певні категорії осіб мають право на пільговий проїзд. Це розповсюджується на дітей, школярів, студентів і дорослих. Наприклад, якщо дитина до 6 років не займає окремого місця, вона не потребує проїзного документу. Але при посадці необхідно показати співробітнику УЗ свідоцтво про народження.

Залізничний перевізник передбачає знижку в розмірі 25% від вартості квитка дітям від 6 до 14років, якщо мова про внутрішні рейси. Всім студентам надають 50% знижки на проїзд у плацкарті, вагонах 2 та 3 категорії, регіональних поїздах. Пільга дійсна тільки за умови наявності студентського квитка та не поширюється на вагони СВ і купе.

Половина вартості подорожі доступна батькам і чоловікам/дружинам військових, які загинули або постраждали під час виконання службових обов’язків. Але пільгою забезпечують тільки раз на рік для квитків в обидві сторони.

Особам з інвалідністю надають знижку 50% на внутрішні маршрути в період з 1 жовтня по 15 травня. Інваліди I та II групи внаслідок війни також можуть скористатися безплатним проїздом раз на рік.

Військовослужбовцям дозволяють один раз на два роки застосувати повноцінну пільгу на рейси Укрзалізниці в обидві сторони або отримати знижку 50% раз на рік.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця попередила про вартість квитків і розповідав, чи чекати дорожчання у 2024 році. Також ми повідомляли, скільки коштує перевезти машину на поїзді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.