Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пільговий проїзд Укрзалізницею – хто може безплатно мандрувати потягом

Залізничний перевізник пропонує деяким категоріям пасажирів різні знижки на проїзд

Фото: УНІАН, Укрзалізниця/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть скористатися пільгами на проїзд Укрзалізницею

Фото: УНІАН, Укрзалізниця/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українці часто подорожують Укрзалізницею. Проте не всі знають, що можуть скористатися пільгами на проїзд. Ба більше, деякі мандрівники можуть їздити безплатно.

Сайт Pro Гроші пропонує більше дізнатися про це за допомогою інформації представленою в пресслужбі Укрзалізниці.

Безплатний проїзд для дітей


Однією з найпоширеніших пільг є безплатний проїзд для дітей до 6 років, які подорожують з дорослими та не займають окремого місця. Для цього не потрібно оформлення окремого проїзного документа, проте при посадці необхідно пред'явити свідоцтво про народження та паспорт.

Діти віком від 6 до 14 років також мають право на знижку у розмірі 25% від вартості квитка у внутрішніх поїздах.

Пільги для школярів та студентів


Учні та студенти отримують 50% знижку на всіх внутрішніх поїздах, включаючи:

  • плацкарт;
  • вагони 2 та 3 категорії;
  • регіональні поїзди.

Знижка діє при наявності студентського квитка, але не поширюється на квитки для вагонів СВ, купе та 1-го класу, за винятком регіональних поїздів.

Знижки для дорослих


Батьки чи подружжя військовослужбовців, які загинули або постраждали від поранень під час виконання військових обов'язків, можуть скористатися 50% знижкою на квитки раз на рік туди та назад.

Також є можливість один раз на два роки скористатися безплатним проїздом на міжнародних рейсах до країн СНД.

Люди з інвалідністю також мають право на пільговий проїзд в Укрзалізниці. Протягом періоду з 1 жовтня по 15 травня, такі особи мають знижку 50% на внутрішніх рейсах. Щорічно особи з інвалідністю внаслідок війни I та II групи мають право на безплатний проїзд, а також 50% знижки на квитки у зазначений період.

Учасники бойових дій під час Другої світової війни також можуть скористатися пільговим проїздом, включаючи безплатний квиток для осіб, яким виповнилося 85 років і більше.

Військові можуть скористатися можливістю один раз на два роки безплатно проїхатися потягом Укрзалізниці (туди та назад) або ж один раз на рік зі знижкою 50% на внутрішніх рейсах.

Раніше ми повідомляли, скільки коштує перевезти машину на поїзді. Також ми писали, чи будуть в Укрзалізниці змінювати вартість квитків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.