Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Місць вистачить усім: Укрзалізниця збільшила кількість квитків на популярних напрямках

Розповідаємо, які кроки робить Укрзалізниця для забезпечення достатньої кількості місць у потягах під час різдвяних та новорічних свят

Фото: Telegram/Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця збільшує кількість місць в потягах

Фото: Telegram/Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Вже традиційно, напередодні новорічних свят та Різдва, навантаження на транспортну інфраструктуру значно зростає. Оскільки це сімейні свята, українці скуповують квитки, щоб точно встигнути їх зустріти разом з рідними. А тому, для того, щоб місць вистачило усім, Укрзалізниця додала вагони до потягів, які прямують найпопулярнішими напрямками.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"Традиційно у грудні маємо зростання попиту на подорожі залізницею. Тому до поїздів найбільш ажіотажних напрямків додаємо вагони", — йдеться у повідомленні.

В компанії запевнили, що в мобільному додатку Укрзалізниці вже доступна покупка додаткових місць на таких популярних напрямках:

  • 88/87 Ковель – Запоріжжя;
  • 98/97 Ковель-Київ;
  • 194/193 Кривий Ріг – Ясіня;
  • 67/68 Київ – Варшава;
  • 7/8 Чернівці – Київ;
  • 192/91 Львів – Київ.

Також, у перший рейс, запустили потяг №143 за новим напрямком: Суми – Рахів.

Який новий маршрут від Укрзалізниці запрацює в грудні

В рамках оновлення приміського сполучення в Дніпрі, Укрзалізниця планує в грудні 2023 року запустити перший маршрут системи Dnipro City Express.

"Цей електропоїзд — уже 24-й, випущений з початку повномасштабного вторгнення. Вже сьогодні він вирушає до Дніпра, де у грудні разом зі своїм поїздом-близнюком стане на перший з маршрутів системи Dnipro City Express", — йдеться у повідомленні перевізника.

Даний електропоїзд був суттєво модернізований, а тому став набагато зручнішим для пасажирів. Зокрема він обладнаний:

  • інклюзивними вбиральнями;
  • навігацією шрифтом Брайля;
  • місцями для велосипедів;
  • пандусами для пасажирів з інвалідністю;
  • портами Type-C та USB, щоб пасажири мали змогу зарядити свої гаджети.

За даними компанії, уже було капітально відремонтовано та випущено дванадцятий електропоїзд з початку 2023 року. Цей потяг було сконструйовано в Луганську, а модернізацію він проходив на Київському електровагоноремонтному заводі (КЕВРЗ).

Він став другим поїздом постійного струму серії ЕПЛ2Т, який призначений до Придніпровської залізниці. Окрім того, до кінця 2023 року планують випустити з заводу ще два поїзди серії ЕПЛ.

Раніше ми писали, на яких маршрутах Укрзалізниці можна зустріти нові вагони, а також скільки нових вагонів українського виробництва замовив перевізник.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.