Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Подорож Укрзалізницею разом з авто: скільки коштує перевезти машину на поїзді

Українці мають змогу економити пальне, подорожуючи в комфортних залізничних умовах разом зі своїм транспортним засобом

Фото: Укрзалізниця/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть транспортувати свої авто залізницею

Фото: Укрзалізниця/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця забезпечує пасажирів послугою перевезення автомобілів у спеціальних вагонах. Кожен, хто хоче подорожувати залізничним транспортом, але зі своєю машиною, може скористатися автомобілевозом. Вартість розраховується з ваги та дальності рейсу, а маршрути сполучають найбільші українські міста.

Про це йдеться на офіційному сайті Укрзалізниці.

Вагони-автомобілевози являють собою цілісні конструкції зі спеціальними засобами кріплення машин. Всередину може поміститися від 4 до 8 транспортних засобів, залежно від їхніх габаритів. Кожен вагон постійно супроводжує провідник, в обов’язки якого входить:

  • оформлення опису автомобіля;
  • координація завантаження/вивантаження авто;
  • збереження цілості об’єкту на шляху;
  • забезпечення вдалого транспортування.

Користуючись послугою, українці можуть в будь-яку погоду безпечно дістатися до пункту призначення, не витрачаючи гроші на пальне та уникаючи зайвих витрат на амортизацію автівки. Що стосується вартості, то вона досить лояльна – в межах 100-150 грн за 100 кг ваги. Перевезення у вагоні-автомобілевозі доступно клієнтам за такими маршрутами і цінами (в одну сторону):

  • № 79/80 Дніпро – Київ – Дніпро (94 грн);
  • № 53/54 Дніпро – Одеса – Дніпро (109,80 грн);
  • № 49/50 Київ – Львів – Київ (109,80 грн);
  • № 7/8 Харків – Одеса – Харків (124,68 грн);
  • № 12/11 Одеса – Львів – Одеса (124,68 грн);
  • № 29/30 Київ – Ужгород – Київ (135 грн);
  • № 41/42 Дніпро – Львів – Дніпро (154,56 грн);
  • № 15/16 Харків – Львів – Харків (154,56 грн).

Документи на транспортування можна оформити одразу в двох напрямках, якщо є потреба. Інформація про наявність вільних місць та курсування вагону доступна на станціях відправлення в Одесі, Києві, Дніпрі, Львові та Харкові. В Ужгороді для замовлення послуги слід звернутися у багажну каса №5.

Що буде з вартістю квитків УЗ цього року

Чимало українців задаються питанням, чи планує національний залізничний перевізник підвищувати ціни на квитки всередині держави. Адже наприкінці 2023 року Укрзалізниця оновила вартість міжнародних подорожей, тож наступним кроком мало бути дорожчання внутрішніх перевезень.

Але керівник із пасажирських комунікацій компанії Олександр Шевченко дав чітку відповідь на побоювання наших громадян. УЗ не буде змінювати ціни у 2024 році, показники залишаться на поточному рівні. Далі прогнозувати ситуацію в Укрзалізниці не беруться.

Більше того, часткове подорожчання міжнародних квитків було вимушеним кроком, аби не довелося змінювати ціни всередині країни та доводити до погіршення витрат клієнтів. Морально-етична сторона питання для компанії давно вирішена.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця збільшила кількість квитків на популярних напрямках. Також ми повідомляли, що в Києві з'явилися нововведення для пасажирів Кільцевої електрички та розповідали, що саме змінилося для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.