Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця попередила про вартість квитків: чи чекати дорожчання у 2024 році

Компанія вже змінила вартість послуг для пасажирів, які подорожують з Києва до Варшави, на 72% у бік дорожчання

Фото: УЗ/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В УЗ розповіли, що буде з цінами на квитки всередині країни

Фото: УЗ/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українців хвилює питання цін на квитки, адже наразі Укрзалізниця залишилася єдиним пасажирським перевізником, за допомогою якого можна дістатися будь-якого куточка нашої держави та за кордон. Нещодавно компанія вже вдалася до підвищення вартості, причому показники виросли досить відчутно.

Про це розповів керівник із пасажирських комунікацій Укрзалізниці Олександр Шевченко в інтерв’ю "Українському радіо".

Він зауважив, що перевізник спеціально оновив ціни на міжнародні квитки, аби вдалося зберегти вартість подорожей всередині України. Це означає, що в планах УЗ – залишити показники на поточному рівні, принаймні цього року.

"У грудні ми зробили часткове подорожчання міжнародних квитків для того, щоб ціна всередині країни залишалася незмінною. Тобто, ми не бачимо можливості, навіть морально-етичної, підвищувати ціни для пасажирів на рейси по Україні", – уточнив Шевченко.

Отже українці можуть впевнитися, що їм не доведеться платити більше за послуги національного залізничного перевізника. Адже наразі поїздами користуються мільйони людей, які не мають іншої альтернативи для подолання великих відстаней. Наприклад, у 2023 році Укрзалізниця перевезла більше 27 мільйонів осіб.

Це цифри, якими могла похвалитися компанія до початку повномасштабного вторгнення. Що стосується закордонного сполучення, то кількість пасажирів у Європу торік становила рекордні 2,1 мільйона.

Нагадаємо, у грудні перевізник вирішив підвищити ціни на квитки у Варшаву з Києва на 72%. Вартість поїздки до Хелма виросла на 4-48%, залежно від міста відправлення та класу. Плюс у межах 3% збільшилися ціни на подорожі нічними потягами до Відня та Перемишля.

Військові можуть бронювати квитки

Нещодавно Укрзалізниця запустила новий сервіс для військовослужбовців, який дозволяє завчасно бронювати місця в разі відсутності квитків на прямі рейси. Тобто українські захисники мають змогу залишити заявку на запропонований перелік поїздів, які прямують з/до міст, наближених до зони ведення активних бойових дій.

"За місяць з моменту запуску сервісу замовлень ним скористались 3 000 українських захисників та захисниць. Значна частина з них вже здійснили поїздку та змогли вчасно дістатись додому впродовж новорічно-різдвяних свят, щоб обійняти рідних", – зауважила пресслужба компанії.

Щоб забронювати місця, необхідно перейти за посиланням або знайти сервіс у:

  • мобільному додатку УЗ в розділі "Профіль – Замовлення сервісів – Квитки для військовослужбовців";
  • на офіційному сайті компанії, відкривши бокову панель і натиснувши на "Замовлення послуг".

Важливо знати, що заявку треба залишити не пізніше ніж за 6 годин до відправлення зі станції. Для викупу квитка необхідно звернутися в касу залізничного вокзалу максимум за годину, показавши співробітнику військовий квиток.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця збільшила кількість квитків на популярних напрямках. Також ми повідомляли, що відомого співака і військового обікрали в поїзді та розповідали, як відреагувала Укрзалізниця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.