Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця запустила додаткові потяги у вересні – розклад руху і маршрут

Залізничний перевізник вирішив проблему з нестачею місць на популярному маршруті, призначивши додаткові поїзди

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця до 30 вересня запустила додаткові потяги

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

До кінця місяця між Васильковом і Києвом курсуватимуть прискорені приміські поїзди. Укрзалізниця призначила додаткові рейси через велику навантаженість на маршруті. З огляду на потреби, після 30 вересня перевізник вирішить, чи залишати потяги надалі.

Про це компанія повідомила в офіційному Telegram-каналі.

Відправлення відбуватимуться з Приміського вокзалу Київ-Пасажирський. Поїзди будуть робити зупинки на станціях Боярка, Тарасівка, Вишневе, Караваєві Дачі та завершатимуть маршрут на станції Васильків-Центр. Всі вказані рейси здійснюватимуть поїздки щодня протягом вересня, окрім суботи та неділі.

У напрямку Василькова відправлятимуться:

  • поїзд №6049 – 08:34 (прибуття о 09:31);
  • поїзд №605 – 16:36 (прибуття о 17:26);
  • поїзд №6053 – 18:37 (прибуття 19:27).

В Київ їздитимуть:

  • поїзд №6050 – 07:28 (прибуття о 08:24);
  • поїзд №6052 – 09:41 (прибуття о 10:32);
  • поїзд №6054 – 17:36 (прибуття о 18:26).

Новий сервіс від Укрзалізниці

Раніше ми розповідали, що залізничний перевізник запровадив нововведення для людей з інвалідністю – сервіс онлайн-замовлення спеціальних вагонів. Причому послуга буде доступна не тільки для осіб з обмеженими можливостями, але й українців, які супроводжують пасажирів на колісних кріслах.

Щоб замовити квиток, потрібно залишити заявку як мінімум за три дні до дати відправлення потяга. Після опрацювання звернення оператор УЗ зателефонує для уточнення деталей. Забрати квитки можна в касах вокзалів, але не пізніше ніж за годину до запланованої поїздки.

Як уточнили в Укрзалізниці, станом на вересень українцям доступні 50 вагонів, обладнаних підйомниками чи пандусами. Причому 37 з них відносяться до вагонів нового покоління (реалізовані впродовж останнього року).

Серед зручностей – чимало умов інклюзивного користування. Зокрема, для пасажирів з інвалідністю передбачили спальні дивани зі змінним кутом нахилу та фіксацією тіла, пульти для регулювання освітлення, кнопки звернення до провідника, пристрої для гучномовного зв'язку і багато іншого.

Втім користувачі послуг УЗ часто скаржаться на відсутність елементарних зручностей. Наприклад, у більшості вагонів немає кондиціонера, що робить літні поїздки випробовуванням для дорослих і дітей. На думку наших громадян, за гроші, які доводиться платити, наявний сервіс та обслуговування знаходяться не на належному рівні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця провела новий тендер і розповідав, на що витратять майже 80 млн гривень. Також ми повідомляли, що Україна та Польща розвиватимуть залізничне сполучення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.