Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця запускає нові вагони для пасажирів: на яких маршрутах їх можна зустріти

З 15 листопада деякі пасажири Укрзалізниці отримали доступ до поїздок у нових вагонах перевізника

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

На УЗ побільшає жіночих купе

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця продовжує запроваджувати нововведення, які покращують якість перевезень та сервіс для пасажирів. Так, лише нещодавно перевізник вперше за понад десять років оновив парк плацкартних вагонів, а зараз продовжує розширювати проєкт, щодо жіночих купе.

Як повідомляє пресслужба Укрзалізниці, з 15 листопада вагони лише з жіночими купе з'являться ще у восьми пасажирських поїздах.

"Як і обіцяли, відсьогодні вже вісім поїздів "Укрзалізниці" виходять в рейси з жіночими купе", – зазначили в компанії.

За інформацією Укрзалізниці, вагони з жіночими купе тепер є у наступних поїздах:

  • №81/82 Київ – Ужгород;
  • №41/42 Дніпро – Трускавець;
  • №75/76 Київ – Кривий Ріг;
  • №15/16 Харків – Ясіня;
  • №17/18 Харків – Ужгород;
  • №29/30 Київ – Ужгород;
  • №3/4 Запоріжжя – Ужгород;

Також подібна опція стосується й поїзда №26/236, який прямує з Одеси до Рахова. Однак у свій перший рейс із жіночими купе він відправиться не 15, а 16 листопада (з Одеси). Усе через ремонтні роботи на коліях на Закарпатті. Водночас виїхати з Рахова у жіночому купе пасажирки зможуть з 17 числа.

"Нагадаємо, саме пасажирки жіночих купе демонструють найбільший рівень задоволеності сервісом "Укрзалізниці": NPS 83%. Найвищою є й середня населеність жіночих купе – понад 80% на сьогодні", – розповіли в УЗ.

Як на Укрзалізниці з'явилися жіночі купе

Про появу вагонів лише для жінок перевізник оголосив у травні. Так в компанії вирішили допомогти пасажиркам комфортніше та безпечніше, коли вони подорожують поїздом.

"Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, посилене патрулювання та невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", – казали тоді в компанії.

Цікаво, що ще у 2010 році УЗ вже пропонувала пасажирам окремі вагони для чоловіків та жінок, однак зацікавленості у населення щодо такого нововведення тоді не було. Тому проєкт закрився, фактично так і не розпочавшись.

Для чого жінкам окремі вагони

Ідею про це Укрзалізниці запропонували самі ж українці. Так, була створена відповідна петиція, автори якої запропонували УЗ розглянути можливість запустити вагони для жінок у поїздах, які прямують маршрутом довше шести годин.

На думку громадян, так пасажирки позбавляться дискомфорту через присутність в купе або плацкарті осіб протилежної статі.

Скільки коштують квитки у жіночі купе

Переплачувати за проїзд у таких купе точно не доведеться, адже вартість квитка абсолютно не відрізняється від стандартної у вагонах аналогічного класу того ж поїзда. Купити квитки можна у застосунку Укрзалізниці.

Які ще зміни відбулися на УЗ

З 14 листопада для поїзда № 868/867 Варшава – Коломия почав діяти експериментальний розклад.Так, найближчі 14 днів цей поїзд довозитиме пасажирів до Чернівців.

Так в компанії прислухалися до побажань пасажирів, які просили продовжити маршрут поїзда. Також важливо, що він зупинятиметься у Рава-Руській, а пасажири зможуть пересідати на поїзд польського перевізника, який довезе їх до Варшави.

Раніше ми розповідали, як карають пасажирів за безквитковий проїзд у поїздах УЗ. Ще ми писали, кому надають пільги на подорожі УЗ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.