Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вперше за 18 років: Укрзалізниця тестує нове міжнародне сполучення

Мандрівники вже можуть придбати квитки на потяг, який почне курсувати з 15 жовтня

Фото: УЗ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця тестує нове сполучення з Варшавою

Фото: УЗ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця продовжує вдосконалювати свій сервіс та розширювати маршрути, надаючи пасажирам ще більше можливостей для комфортної подорожі. Тому компанія почала активно готуватися до запуску нового міжнародного сполучення з Варшавою у Польщі.

Про це повідомили у пресслужбі залізничної компанії.

Сьогодні, 6 жовтня, відбувся тестовий рейс поїзда польського перевізника SKPL, який обслуговуватиме регулярні рейси з Варшави до Рави-Руської та назад. Варто зазначити, що на реалізацію цього проєкту знадобилося більше ніж пів року. Поїзди будуть курсувати цим маршрутом вперше за 18 років.

"Машиністи наших партнерів вивчають маршрут, готуючись до запуску регулярного сполучення", — повідомили у відомстві.

Нове сполучення з Варшавою охоплюватиме ряд міст України, таких як Івано-Франківськ, Львів, Стрий, Коломия, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовква. Ця ініціатива надасть можливість жителям цих міст легко та швидко дістатися до Варшави та Любліна, що сприятиме подальшому розвитку туризму та економічним зв'язкам між Україною та Польщею.

Маршрут запрацює з 15 жовтня поточного року. Українці вже можуть придбати квитки на потяг через мобільний додаток та сайт УЗ, а також за допомогою чат-ботів та в касах вокзалів.

Як швидко забронювати квиток на потяг

Українці часто вибирають залізничний транспорт для подорожей. Проте не всі знають, як можна придбати квиток через сайт, хоча зробити це доволі легко.

Для початку потрібно перейти на офіційний сайт Укрзалізниці та обрати розділ бронювання квитків. Там вам залишиться лише ввести інформацію про станції відправлення та прибуття, а також вибрати дату подорожі. Після чого ви зможете переглянути список доступних потягів і обрати зручний час відправлення і клас вагона.

Раніше ми повідомляли, що відбувається на кордоні з країнами ЄС. Також ми писали, що УЗ збільшила кількість потягів з патрулем.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.