Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця призначила новий потяг: куди можна доїхати

Потяг починає курсувати з 1 лютого, однак їздити він буде лише по непарних днях

Фото: тг УЗ. Колаж: Pro Гроші

Квитки на поїзд вже доступні

Фото: тг УЗ. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця призначила новий поїзд. Він їздитиме за маршрутом Львів – Харків. Почне курсувати він з 1 лютого.

Про це пише УЗ.

З 1 лютого по непарних числах поїзд вирушатиме зі Львова о 18:06 через Червоноград, Ковель, Вараш, Сарни, Житомир та інші станції.

Прибуватиме до Києва – о 09:28, до Харкова через Ворожбу та Суми — о 19:15.

У зворотному напрямку по непарних числах з 3 лютого рейс відправлятиметься з Харкова о 06:52 та прибуватиме до Києва о 16:00. До Львова поїзд прибуватиме о 07:04.

"Таким чином, жителі північного Полісся та Волині отримають не лише нове сполучення з Сумами, Харковом та іншими містами, а ще й щоденний поїзд до Львова та Києва, оскільки розклад руху нового поїзда №114/113 між Львовом та Києвом такий самий, як й у раніше призначеного поїзда №131/132 Львів — Дніпро. Нагадуємо, обидва поїзди курсують через день", – повідомили в компанії.

Щоб забронювати білет, а потім викупити його в касі, потрібно на сайті чи в додатку знайти потрібний рейс, обрати час відправлення та місце призначення, натиснути на опцію "Зарезервувати" й оплатити послугу протягом 25 хвилин.

Квитки на поїзд вже доступні у застосунку, чат-боті, на booking.uz.gov.ua та в касах вокзалів, де ви їх можете придбати для подальшої поїздки.

Укрзалізниця починає обладнувати поїзди Starlink

Раніше ми вже писали, що в Україні з'явився перший поїзд Інтерсіті+, який обладнали терміналом Starlink. До кінця року інтернет увімкнуть у всіх потягах цього типу. УЗ успішно завершила тестування WI-FI на базі технології Starlink в поїзді Інтерсіті.

"Ми партизанськими методами обладнали Starlink один поїзд Інтерсіті й катали його на різних маршрутах більш як 100 днів", – зазначили у пресслужбі компанії.

Згідно з результатами тестування було виявлено, що доступність інтернету на маршруті сягає 97%, а швидкість – до 100 Мбіт/с.

Чи здорожчають квитки для пасажирів Укрзалізниці

Також ми вже розповідали, що попри складну ситуацію в країні, в Укрзалізниці наразі відсутні плани щодо підвищення вартості квитків на пасажирські перевезення. Втім, усе ще може змінитися після відповідного рішення Кабміну.

За словами керівника пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександра Перцовського, для багатьох людей залізниця й досі лишається чи не єдиною можливістю виїхати з регіонів, де точаться бойові дії.

"Наша позиція, щоб під час війни не підвищувати тарифи на пасажирські перевезення, тому що для багатьох людей це ще і є способом евакуації", — сказав він.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав про те, як доїхати додому вчасно та без проблем на таксі в комендантську годину. Також ми писали про те, що Укрзалізниця відновила ще один поїзд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.