Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Таксі в комендантську годину: як потрапити додому вчасно та без проблем

Викликати таксі перед комендантською годиною майже неможливо, тому варто попіклуватися про те, як без проблем потрапити додому

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Чи можливо викликати таксі в комендантську годину

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі в Україні діє комендантська година, під час якої громадянам заборонено знаходитися на вулиці або в публічних місцях. Через це українцям доводиться пристосовуватися до життя в умовах війни та планувати свій день враховуючи комендантську годину.

Про те, чи можливо викликати таксі під час комендантської години, сайту Pro Гроші розповів досвідчений водій.

Таксі в комендантську годину

За словами водія, викликати таксі краще до 21:30, тому що пізніше вже може банально не вистачити водіїв на ваше замовлення. Тож краще не дотягувати до пізньої години, щоб вчасно потрапити додому.

Щодо тарифів на таксі, якщо викликати автомобіль після 21:00 то ціна вас зовсім не потішить, особливо, якщо припинилась робота громадського транспорту. Після цього тарифи на послуги таксі значно зростають.

Я людям рекомендую не повертатися додому після пів на десятої години вечора, бо починається великий попит, і водії просто не хочуть їхати за маленькі гроші з центру до спальних районів міста. Вони бачать, що вже такий час, коли перестають курсувати метро та громадський транспорт і чекають, що пасажири самі піднімуть тарифи. Десять гривень тут ролі не зіграють, потрібно піднімати на сотню, — каже водій.

А викликати таксі прямо перед початком комендантської години майже неможливо, тому що водіям також потрібно встигнути доїхати до дому без проблем.

Вартість реєстрації легкового авто змінюється

В Україні з 1 січня 2023 року, згідно з пунктом 7 статті 1 Закону України "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування", водіям необхідно буде сплатити визначену вартість збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації автомобіля. Вартість збору залежить від вартості легкового автомобіля без урахування податку на додану вартість:

  • не перевищує або дорівнює 442 860 грн — сплачується 3%;
  • більше ніж 442 860 грн, але не перевищує або дорівнює 778 360 грн — сплачується 4%;
  • більше ніж 778 360 грн — сплачується 5%.

Раніше ми розповідали, що може змінитися в правилах автострахування в Україні. Також ми писали, як змінилися вподобання покупців авто під час відключень електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.