Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця запускає абсолютно новий маршрут – куди тепер курсуватимуть швидкісні поїзди

Між цими містами ще ніколи не існувало швидкісного сполучення

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Між Києвом і Черкасами курсуватиме швидкісний поїзд

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця оголосила про запуск першого в історії швидкісного поїзда, який курсуватиме між Києвом і Черкасами. Пасажирів на маршруті возитиме модернізований потяг Hyundai Rotem.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що поїзд №730/729 почне курсувати з 20/21 січня за наступним графіком:

  • з Києва щоденно, крім вівторків, о 17:50, (прибуватиме в Черкаси о 21:07).
  • з Черкас щоденно, крім середи о 6:33 (прибуватиме до столиці о 9:39).

Купити або забронювати квиток на рейс №730/729 Київ — Черкаси можна онлайн на сайті залізничного перевізника, в офіційному застосунку чи безпосередньо в касі на залізничній станції.Найдешевший квиток на цей поїзд коштує 173 грн, а найдорожчий – 296 грн.

Щоб забронювати білет, а потім викупити його в касі, потрібно на сайті чи в додатку знайти потрібний рейс, обрати час відправлення та місце призначення, натиснути на опцію "Зарезервувати" й оплатити послугу протягом 25 хвилин. Після цього ви отримаєте 14-значний код, який варто надати в касі Укрзалізниці, щоб забрати куплений квиток.

Чи здорожчають квитки для пасажирів Укрзалізниці

Попри складну ситуацію в країні в Укрзалізниці наразі відсутні плани щодо підвищення вартості квитків на пасажирські перевезення. Втім, усе ще може змінитися після відповідного рішення Кабміну.

За словами керівника пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександра Перцовського, для багатьох людей залізниця й досі лишається чи не єдиною можливістю виїхати з регіонів, де точаться бойові дії.

"Наша позиція, щоб під час війни не підвищувати тарифи на пасажирські перевезення, тому що для багатьох людей це ще і є способом евакуації", — сказав він.

Реформа пасажирських перевезень в Україні

Мають відбутися чотири зміни, які стосуються питань конкуренції, цифровізації, безпеки та безбар’єрності. Що передбачає кожен пункт, пояснили в Міністерстві інфраструктури.

По-перше, на ринку має зникнути неофіційне правило, коли дозвіл на перевезення автоматично продовжують з перевізниками, які вже давно працюють у цій сфері. Тобто новим компаніям важче отримати дозвіл на роботу на міжобласні маршрути через надлишок автобусів. Зміни передбачають, що кожні п’ять років на однакових умовах необхідно проходити конкурс, за результатами якого визначаються найкращі компанії.

Крім того, крім конкуренції, проведення конкурсу вирішуватиме ще одну застарілу необхідність – збирати стоси паперів та в роздрукованому вигляді їх подавати. Відтепер весь пакет документів (перелік, до речі, зменшили) буде прийматися в електронній формі, що мінімізує корупційні ризики.

Плюс конкурс відбуватиметься за бальною системою: оцінки виставлятимуть за кількістю балів, які можна втратити за порушення правил дорожнього руху.

Останні пункти реформи передбачають, що на маршрутах буде більше автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

У планах також забезпечити мінімум 50% автобусів необхідними місцями на міських маршрутах та 20% – на приміських.

"Ми розуміємо, що одномоментно весь транспорт на лініях замінити не вдасться. Саме тому йдемо до змін поступово", – йдеться в повідомлені Міністерства.

Раніше ми розповідали, як доїхати додому вчасно та без проблем на таксі в комендантську годину. Також ми писали, що Укрзалізниця відновила ще один поїзд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.