Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві закриють ще одну станцію метро? Де люди помітили підтоплення (відео)

Мережею поширилися чутки про воду на коліях, що спричинило занепокоєння станом ще однієї станції київського метро

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві вода підтопила ще одну станцію метро

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

11 грудня мешканці Києва помітили, що на станції "Олімпійська" по стінах тече вода, утворюючи невеликі струмочки, які стікають по коліях. Це призвело до побоювання, що виникла критична ситуація, через яку на ремонтні роботи можуть закрити ще кілька станцій метрополітену.

Відео з місця опублікували в Telegram-каналі "Труха Київ".

На кадрах дійсно видно, що стіни тунелю трохи протікають, а вода створює невелике підтоплення. Люди висловили занепокоєння станом ділянки, враховуючи, що станція розташована неподалік закритих на ремонт місць. "Олімпійська" межує зі станціями "Палац Україна" та "Площа Льва Толстого" на синій гілці метро.

Водночас у Київському метрополітені запевнили громадян: хвилюватися немає причин, а ситуація у перегінному тунелі перебуває в межах норми. Фахівці зазначили, що жодного підтоплення не сталося, а коли у невеликому об’ємі з’являється вода, то це звичайна справа. Наразі пасажирам підземного транспорту нічого не загрожує, вони надалі їздять між локаціями.

Не виключено, що уяву відвідувачів метро розбурхав факт прориву труби неподалік станції "Олімпійська". 11 грудня поруч пошкодився прогін із гарячою водою, внаслідок чого на місці почали проводити ремонтні роботи. Але це ніяк не зашкодило функціонуванню метрополітену, він продовжує працювати у штатному режимі.

Що відбувалося в Києві вранці, 11 грудня

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, яка ситуація з громадським наземним транспортом у столиці в перший понеділок після закриття шести станцій метро. Обстановка була напруженою, враховуючи, що вхід на "Либідську" забили максимально. Людям доводилося стояти в черзі по 10 хвилин, аби зайти всередину. Такий наплив пояснюється присутністю мешканців сусідніх районів, де метро вже не працює.

Черги на станцію метро "Либідська" у Києві 11 грудня
Черги на станцію метро "Либідська" у Києві 11 грудня
Фото: Pro Гроші

Що стосується автобусів і тролейбусів, їх на дорогах вистачало. З одного боку, це добре для пасажирів, оскільки великих натовпів на зупинках не спостерігали, а подекуди могли одночасно під’їхати кілька транспортних засобів з вільними місцями. З іншого боку, автобуси спричинили затори, тому киянам довелося витратити чимало часу, щоб дістатися до пункту призначення.

Нагадаємо, з 8 грудня на 6 місяців закрили станції синьої гілки метрополітену: "Теремки", "Іподром", "Виставковий центр", "Васильківська", "Голосіївська" та "Деміївська". Але міська влада розпорядилася запустити дублюючі маршрути наземного транспорту, щоб забезпечити містян можливістю доїхати до роботи чи місця навчання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Києві все ж таки буде працювати синя гілка метро, але за однією умовою. Також ми повідомляли, що техногенна аварія загрожує ще одній станції метро і розповідали, де існує небезпека.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.