Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві вже закрили шість станцій метро – що відомо

Вже через кілька годин на цьому відрізку будуть працювати дублюючі маршрути наземного транспорту

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У столиці не працюють деякі станції метро

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві закрили одразу шість станцій підземного метро у пʼятницю, 8 грудня. Все тому, що там відбулася розгерметизація тунелю та вода пішла на шляхи.

Про це повідомляє КМДА.

"Рух поїздів метро на ділянці між станціями "Теремки" – "Деміївська" вже зупинено з міркувань безпеки та з урахуванням технічного стану тунелів", – йдеться у повідомленні.

Поїзди курсують між станціями "Героїв Дніпра" – "Либідська". Ба більше, вже через кілька годин будуть працювати дублюючі маршрути наземного транспорту, аби люди могли комфортно дістатися туди, куди їм треба.

Як вони працюватимуть:

  • Тимчасовий автобусний маршрут №2м "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська". На ньому працюватиме 60 автобусів з інтервалом руху 1 хв.
  • Тимчасовий тролейбусний маршрут №43к "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська". Працюватиме 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хв.
  • Шлях автобусного маршруту №38 подовжується до ст. м. "Либідська". Працюватиме 5 автобусів з інтервалом у 17 хв.
  • Рух тролейбуса № 50 "Вул. Милославська – ст. м. "Либідська" тимчасово припиняється.
  • На тролейбусному маршруті №50к "вул. Милославська – пл. Дарницька" збільшується кількість рухомого складу. Працюватиме 10 тролейбусів з інтервалом у 9 хв.

Саме завдяки посиленню роботи цього маршруту можна буде частково переорієнтувати пасажиропотік з Оболонсько-Теремківської лінії на Святошинсько-Броварську.

Чи можуть кияни отримати повістки біля входів в метро

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, що в Україні у рамках загальної мобілізації, яка триває з лютого 2022 року, повістки військовозобов'язаним чоловікам можуть видавати у будь-якому місці. Все тому, що місця вручення повісток не регламентується законодавством. Важливо памʼятати, що наразі є вимоги лише до правильної форми повісток, яку дають чоловікам.

"На повістці обов’язково має бути підпис керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, мокра печатка. Також мають бути вказані – дата вручення, адреса військкомату та час, в який потрібно туди звернутися", — розповів очільник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко.

Повноваження вручати повістки є:

  • у співробітників територіального центру комплектування та соціальної підтримки
  • в уповноважених осіб ОМС,
  • у керівників підприємств, установ, організацій.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми вже писали про те, що Київщина отримала додатковий бюджет на відновлення. Також ми розповідали вам, у чому підозрюють відомого київського забудовника.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.