Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві все ж таки буде працювати синя гілка метро, але за однією умовою

Мер Києва запевнив, що наразі немає надзвичайної ситуації, однак є загроза її виникнення

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Закриті станції метро у Києві будуть працювати як укриття

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві шість станцій метро на синій гілці закрили на ремонт через розгерметизацію тунелю. Проте, двері там залишаться відчиненими для людей, станції будуть працювати далі, але як укриття.

Про це повідомили на сайті урядового порталу.

Сьогодні, 9 грудня, відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювалася теперішня ситуація в київському метрополітені. На засіданні були присутні:

  • віцепрем'єр Олександр Кубраков;
  • міністр внутрішніх справ Ігор Клименко;
  • мер Києва Віталій Кличко.

Учасники засідання визначили, що розгерметизація тунелю метро та підтоплення між "Деміївською" та "Либідською" може створити загрозу надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Закриті станції "Теремки", "Іподром", "Виставковий центр", "Васильківська", "Голосіївська" та "Деміївська" продовжать працювати, але вже як укриття в разі оголошення повітряної тривоги.

"При цьому прийнято рішення, що станції та вестибюлі закритої гілки можуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги. Відповідним відомствам доручено провести додаткову перевірку безпеки таких укриттів", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про розгерметизацію тунелю

У п'ятницю, 8 грудня, київське метро зазнало технічних ускладнень, що призвели до закриття шести станцій на лінії "Теремки" – "Деміївська" через розгерметизацію тунелю та затоплення. Рух поїздів призупинено з міркувань безпеки.

Поїзди тимчасово курсують від "Героїв Дніпра" до "Либідської". Щоб забезпечити пасажирів альтернативними варіантами, запущено тимчасові автобусні та тролейбусні маршрути з частотою руху 1–3 хвилини:

  • Автобус №2м: "Кібернетичний центр" – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська". Працює 60 автобусів з інтервалом 1 хв.
  • Тролейбус №43к: "Кібернетичний центр" – ст. м. "Либідська". Рух 20 тролейбусів з інтервалом 3 хв.
  • Автобус №38: Маршрут подовжено до ст. м. "Либідська". Рух 5 автобусів з інтервалом 17 хв.
  • Тимчасово припинено рух тролейбуса №50 "Вул. Милославська – ст. м. "Либідська".
  • Тролейбус №50к: "Вул. Милославська – пл. Дарницька". Збільшено кількість рухомого складу до 10 тролейбусів з інтервалом 9 хв.

Деякі існуючі маршрути також модифіковані для зручності пасажирів.

Раніше ми повідомляли, що в УЗ анонсували новий маршрут. Також ми писали, як діяти, якщо водій маршрутки вимагає гроші з пільговика.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.