Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Техногенна аварія загрожує ще одній станції метро: де існує небезпека

Експерти передбачають, що проблеми зі станціями метро на синій гілці не останні, в Києві можливі ще аварії

Фото: УНІАН, Київський метрополітен/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Ще на одній станції метро в Києві можливі аварійні ситуації

Фото: УНІАН, Київський метрополітен/Telegram. Колаж: Pro Гроші

8 грудня шість станцій столичного метрополітену довелося закрити через ризик підтоплення. Згодом комісія виявила тріщини в колійному лотку та значні течі. Не виключено, що проблеми з’являться на іншій станції, а це спровокує нову техногенну катастрофу.

Деталі розповів архітектор Анатолій Фролов в ефірі "Київ24".

На думку експерта, наступною може стати "Контрактова площа". Вона розташована на Оболонсько-Теремківській лінії у Подільському районі Києва, між станціями "Тараса Шевченка" і "Поштова площа". Там також існують ризики, які здатні призвести до вимушеного закриття.

"Контрактова площа – наступна. Та техногенна катастрофа, яку архітектори, вчені вже передбачали. Ми про це казали Кличку, і Кличко нам сказав, що дасть можливість стати модераторами і закінчити цю станцію. Це наступна аварія, яка буде в Києві", – зауважив Фролов.

Як уточнив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, однією з причин аварій на синій гілці метрополітену може бути втручання забудовників.

Що відомо про закриття гілки метро

Наступного дня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому були присутні:

  • мер Києва Віталій Кличко;
  • віцепрем'єр Олександр Кубраков;
  • міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Кличко повідомив, що тріщини в колійному лотку та значні течі виникли ще в листопаді по І колії перегону між станціями "Деміївська" – "Либідська". Наразі влада міста вживає необхідні заходи для запобігання розповсюдження надзвичайної ситуації.

Але якийсь час для жителів столиці будуть закриті станції "Теремки", "Іподром", "Виставковий центр", "Васильківська", "Голосіївська" та "Деміївська". Точніше, вони працюватимуть лише в періоди оголошення повітряної тривоги, щоб кияни мали змогу скористатися ними як укриттями.

Альтернатива закритим станціям

Щоб забезпечити людям можливість добиратися в пункти призначення, ухвалили рішення запустити дублюючі маршрути наземного транспорту. Звісно, така альтернатива сумнівна, враховуючи затори на дорогах і набагато менші розміри автобусів. Плюс доведеться більше витрачати на проїзд.

Втім це краще, ніж нічого. Додатково містом курсуватиме транспорт за такими маршрутами:

  • №2м – "Кібернетичний центр" – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська";
  • №43к – "Кібернетичний центр" – ст. м. "Либідська";
  • №38 – шлях автобуса продовжили до ст. м. "Либідська".

Також киянам варто знати, що тролейбус №50 по маршруту вул. Милославська – ст. м. "Либідська" тимчасово не їздитиме. Зате по курсу тролейбуса №50к вул. Милославська – пл. "Дарницька" збільшать кількість рухомого складу, який змінюватиме один одного кожні 9 хвилин.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в київському метро з'явилася безплатна послуга та розповідав, хто з пасажирів користуватиметься. Також ми повідомляли, чи можуть кияни отримати повістки біля входів в метро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.